Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

První idioti roku 2016: Selfie s hořícím dubajským hotelem

Autor: haj - 
1. ledna 2016
11:30

Lidská hloupost je nekonečná, a tak se není ani čemu divit, že záhy po začátku nového roku 2016 se na sociálních sítích objevila fotografie s popiskem První idiot 2016. Vítězem pomyslné soutěže se stala dvojice, která si pro společnou fotografii zvolila nešťastné místo.

Pozadí snímku totiž dominuje dubajský hotel Address Downtown v plamenech. Zamilovaný páreček si za svou pitomost už vysloužil na Twitteru množství nadávek, zejména dívka, která se na fotce dokonce směje. Stříbrnou medaili by si pak odnesl muž, který si pro selfie vybral stejnou scenerii. Ten se ale naštěstí alespoň neusmívá.

Luxusní hotel Address Downtown v centru města vzplál jen několik hodin před začátkem novoročních oslav (půlnoc v Dubaji vychází na 21 hodin středoevropského času). Podle svědectví z místa katastrofy se požár rozšířil z 20. podlaží, kde chytly závěsy.

Hotel byl evakuován, přičemž nejméně 16 lidí utrpělo lehká zranění kvůli kouři a tlačenicím. Jeden člověk pak utrpěl infarkt. Fotograf, který se nemohl dostat z budovy a bál se, že se udusí, si život zachránil tím, že se na laně pověsil pod balkon.

Drama se odehrálo jen 600 metrů od nejvyšší budovy světa Burdž Chalífa, kde už na tradiční silvestrovský ohňostroj čekaly stovky lidí. Evakuace podle hostů hotelu proběhla převážně hladce a organizovaně. Nejméně 16 lidí bylo během ní kvůli kouři a tlačenici lehce zraněno a jeden člověk utrpěl infarkt. Oheň ovšem nijak nenarušil oslavy příchodu nového roku, které proběhly podle plánu.

Hasiči údajně nemají požár ještě zcela pod kontrolou. I s přicházejícím ránem nadále z mrakodrapu stoupal černý kouř a ozývalo se praskání naznačující, že oheň stále hoří v několika patrech.

 

 

j_dc_cv ( 1. ledna 2016 18:16 )

Snad by byla vysmátá i kdyby hořel její barák.

bizon_pepa ( 1. ledna 2016 13:08 )

Idiotem by mimo autora článku mohl být ještě ten, kdo hotel zapálil.

lipno ( 1. ledna 2016 12:17 )

Proto je tam Dáša a Dienstbier ml.

Luboš Kubec ( 1. ledna 2016 12:00 )

Hned dalším idiotem jsem buď já, nebo autor tohoto článku, protože na uvedeném selfie opravdu nevidím absolutně nic idiotského.

Zobrazit celou diskusi