Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Starostu Horní Vsi na vánoční procházce napadl medvěd! Zakousl se mu do nohy

Autor: dce - 
28. prosince 2015
10:34

Nedělní procházka v přírodě se málem starostovi Horní Vsi na Slovensku stala osudnou, napadl ho totiž obrovský medvěd, kterého patrně vyrušil z lehkého zimního spánku. Naštěstí mu starosta stačil utéct, zvíře mu ale pochroumalo nohu a shodilo ho ze skály!

Jozefa Hrotka (53), starostu Horní Vsi, napadl medvěd v přírodě u obce Vrícko, několik kilometrů jižně od Žiliny. On i celá rodina byli na sváteční procházce, když z jeskyně Duté skály vyběhl medvěd. „Šel jsem vpředu. Prošel jsem kolem medvědího brlohu, když si mě to zvíře všimlo. Byl to hukot, jaký jsem ještě neslyšel. Medvěd byl stejně vyplašený jako já!“ řekl Jozef serveru Čas.sk.

Jozef jako zkušený horolezec vylezl na skálu. „Podařilo se mi dvakrát zabránit jeho útoku, ale napotřetí se mi zakousl do nohy. Byl to obrovský medvěd, mohl mít 200 nebo i 300 kilo. Sletěl jsem dolů roklí, celý jsem potlučený,“ vyprávěl starosta.

Naštěstí neztratil Jozef vědomí. Záchranáři ho transportovali do nemocnice a podle všeho má jen povrchová zranění a brzy bude zdráv. Policie podle mluvčí případ řešit nebude. „Chybu jsem udělal já, neměl jsem medvěda vyplašit v doupěti. Když bylo po všem, velmi jsem se radoval, že jsem útok přežil. Ránu mi v nemocnici zašili. Doufám, že se brzy uzdravím,“ dodal starosta.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

moiaza ( 28. prosince 2015 12:54 )

A že Kalousek takové štěstí nemá. Čert ví, kam on chodí. Medvědi jsou prý alergičtí na alkohol. Proto Kalous asi do hor nechodí.

ivoadler ( 28. prosince 2015 10:39 )

Razím zásadu "Bezpečné přírody". To znamená žádná introdukce velkých šelem do naší přírody. Vždyť se v ní ani neuživí. Zvrhne se to ve žraní odpadků, lov hospodářských zvířat a nakonec napadání člověka.

Zobrazit celou diskusi