Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kvůli šikaně mladík spáchal sebevraždu. Chtěl, aby Rusko vrátilo Krym

Autor: zst, ČTK - 
26. prosince 2015
18:20

Vlad Kolesnikov (18) spáchal podle moskevského rozhlasu sebevraždu poté, co ho spolužáci šikanovali ve škole za jeho proukrajinské názory. Kolesnikov odmítl boje proti východoevropské zemi a nesouhlasil s anexí Krymu. Ke konci života trpěl mladý Rus depresemi a nakonec spolykal prášky.

V povolžském Žiguljovsku jihovýchodně od Moskvy spáchal sebevraždu osmnáctiletý Vlad Kolesnikov, který se v létě dostal na stránky ruských novin kvůli školní šikaně za své proukrajinské smýšlení. Oznámil to moskevský rozhlas.

Kolesnikova v červnu vyhodili ze středoškolského učiliště, když do školy nosil tričko v ukrajinských národních barvách s nápisem „Vraťte Krym“.

Kolesnikov si nastavil ukrajinskou hymnu jako vyzváněcí melodii svého telefonu, při odvodu před vojenskou komisí prohlásil, že odmítá bojovat proti Ukrajině. Po nuceném opuštění školy byl mladý muž vystaven fyzickým útokům, výhrůžkám smrtí a urážkám. Policie ho otevřeně odmítala chránit s odůvodněním, že si za problémy může sám.

V poslední době byl podle rozhlasové stanice Echo Moskvy Kolesnikov v depresi a už jen přemýšlel o tom, kde se ukrýt. Do bytu v Žiguljovsku, kde žil s otcem, ho přicházeli vyslýchat uniformovaní i tajní policisté.

V minulých dnech spolkl Kolesnikov velkou dávku léků a lékaři už mu nedokázali pomoci, uvedla rozhlasová stanice.

marais ( 27. prosince 2015 12:37 )

vždyť na Krymu žije většina Rusů, to mu nevadilo... popleta jeden! dnes tam mají klídek a mír na rozdíl do Dombasu!

ivoadler ( 27. prosince 2015 10:45 )

Další pablb který jde v Palachových stopách. 

namoroman ( 26. prosince 2015 20:42 )

Krym patří Rusku už víc než 200 let. Tehdy ho vybojovalo Rusko nad Tureckem za vlády Kateřiny Veliké ! Takže pokud by se měl Krym vracet do důsledků, tak by se měl vrátit Osmanské říši ! Ukrajinci měli Krym papírově pod správou asi 60 let! A ta Chocholská správa je beztak relativní, protože na Krymu byla určitou dobu autonomie. Měli svůj parlament a správu. Ukrajinci ani na Krymu od rozpadu SSSR nic nevybudovali !

dumik ( 26. prosince 2015 20:27 )

tgbg - asi byste si měl přečíst nějaký dějepis pro ZŠ, protože píšete naprostí nesmysly, Krym byl vždy součástí Ruska a to jak carského tak RSFSR, která sama pak, včetně Krymu byla součástí SSSR, ona přenechala Ukrajině jako nově vnikajícímu státui federace nejen Krym . nezákonně, ale i mnoho dalších území a jejich podstatnou část pak RA vybojovala a Ukrajině nechala (lvovská oblast),. stejně na tom je Pobaltí, tyto nyní Rusy nenávidějící státy, by bez nich nikdy neexistovaly.

tgbg ( 26. prosince 2015 19:43 )

Já nevím co není komu v případě Krymu pořád jasné. Krym byl součástí Ukrajiny. Nikdy, nebyl součástí Ruska. V sovětské době byl Krym darován Ukrajině a podle zákona vždy součástí Ukrajiny byl. Vždy to byla ukrajinská republika Krym. A ta byla součástí Ukrajiny. Proto musel rasPutin nasadit na obsazení Krymu vojsko, o kterém napřed lhal, že to nejsou ruští vojáci. Fašizace Ruska je očividná a Rusko po obsazení části gruzínského území zabralo ukrajinský Krym a následně napadlo vojensky Ukrajinu. Je jenom otázkou, kdo bude u ruských fašistů a největších světových agresorů další na řadě. Ostatně rusáci již také po dlouhých 23 let drancovali i ČESKOSLOVENSKO. Díky komunistickým zločincům a kolaborantům.

Zobrazit celou diskusi