Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Slepý pejsek měsíce trpěl ve studni: Přežil jen díky dětem, které mu házely jídlo

Autor: lm - 
22. prosince 2015
22:46

Slepý pejsek několik měsíců hladověl a naříkal z osmimetrové studny, kam spadl a nemohl se dostat ven. Přežil jen díky dětem, které mu dolů házely jídlo. Nešťastné zvíře se naštěstí nakonec dočkalo malého vánočního zázraku.

Slepý pejsek do studny nejspíš spadl, když okolo čmuchal nějaké jídlo. Není ale ani vyloučeno, že ho tam někdo hodil schválně. V osmimetrové díře poté zůstal uvězněný několik měsíců. Přežil jen díky místním dětem, které mu dolů házely jídlo.

Příběh o nešťastném chlupáči nakonec doputoval až k bosenskému ochranáři zvířat, který se svým kamarádem okamžitě vyrazil na místo. Fahrudin Caki Bravo se do studny spustil a vyplašeného psíka z ní vytáhl.

Chlupáč dostal jméno Christmas (Vánoce) a prý je to navzdory osudu neskutečný mazlík. "Překvapivě je pes v docela dobré fyzické kondici. Slepotou trpěl už předtím, než se to stalo. Nyní je v pěstounské péči a doufáme, že se mu brzy podaří najít domov, kde bude milován a respektován tak, jak si to zaslouží," uvedla v pořadu Good Morning America Laura Simpson, zakladatelka organizace Harmony Fund, která zachraňuje zvířata po celém světě.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi