Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Bomba“ na palubě: Letadlo do Paříže nouzově přistálo kvůli atrapě

V letadle do Paříže byl nalezen podezřelý balíček.
V letadle do Paříže byl nalezen podezřelý balíček.  (Autor: Daily Mirror)
Autor: ČTK, všm - 
20. prosince 2015
15:41

V neděli v noci muselo v Keni nouzově přistát letadlo společnosti Air France se 473 lidmi na palubě. Kvůli bombové hrozbě. Boeing 777 měl namířeno z ostrova Mauritius do Paříže, po nálezu podezřelého balíčku na toaletě se posádka ale rozhodla neplánovaně přistát v keňské Mombase. I když balíček vzhledově opravdu zdárně imitoval výbušninu, podle techniků šlo o napodobeninu.

Pasažéři byli evakuováni a keňská policie obsah podezřelého balíčku prozkoumala. Výsledek byl negativní – jednalo se pouze o atrapu.  

Let číslo 463 odstartoval z Mauritia v sobotu ve 21:00 místního času a do Paříže měl dorazit v neděli před 6:00 SEČ. Kvůli poplachu na palubě však letadlo se 459 cestujícími a 14 členy posádky po půlnoci dosedlo na ranvej letiště v Mombase.

Cestující byli podle mluvčího keňské policie Charlese Owina bezpečně evakuováni. Policejní pyrotechnická jednotka pak z letadla odnesla podezřelý balíček a prozkoumala jeho obsah.

Francie po listopadových útocích v Paříži bere každou hrozbu související s možným terorismem velmi vážně. Od útoků platí v zemi výjimečný stav provázený mimořádnými bezpečnostními opatřeními a zvýšenými pravomocemi policie.

rumungro ( 20. prosince 2015 14:26 )

Jak málo by stačilo k totál chaosu.

zlymikes ( 20. prosince 2015 14:01 )

PO půlnoci na letišti poměrně dost světla, skoro bych řekl, že svítí slunce.

Zobrazit celou diskusi