Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Máme ptáky a nebojíme se je použít: Bizarní protiletadlová obrana islamistů

19. prosince 2015
05:05

Islamisty sužují nálety ruských a amerických letadel, kterým se nyní rozhodli učinit přítrž. Nová strategie protiletecké obrany džihádistů uvažuje o nasazení ptáků. Na těla opeřenců chtějí fanatici připevnit bomby a odpálit je ve chvíli, kdy budou prolétávat okolo nepřátelských stíhaček.

„Nálety křižáků a šíitů jsou pro vojáky chalífátu největším problémem a musíme najít způsob, jak tuto překážku vyřešíme. Dostal jsem nápad, který dávám k dispozici mudžáhidům (džihádisté, pozn. red.) Islámského státu,“ napsal nejmenovaný fanatik. Geniální „nápad“ spočívá v tom, že na velké ptáky připevní islamisté bombu, a když budou zvířata prolétávat v blízkosti stíhaček, bomby na dálku odpálí. Fanatici navíc tvrdí, že takto zničili ruský letoun v Egyptě na konci října, na palubě tehdy zahynulo všech 224 lidí.

Bizarní nápady

Není to přitom poprvé, co islámští radikálové přicházejí s podobně bizarními nápady. Mezi jejich předchozí ideje patřilo připevnění bomb na nafouknuté kondomy nebo přivázání nálože na kuřata, která by pak byla vyslána na „sebevražednou misi“. Vtipálci v současném nápadu okamžitě našli paralelu s kultovním britskou komedií Four Lions, která zobrazuje osudy nešikovných islamistů.

Bezpečnostní experti ale upozorňují, že i když některé ideje džihádistů působí směšně, Islámský stát je nejefektivnější teroristická organizace posledních let. Ovládla značné území Sýrie a Iráku, má kontrolu nad velkou částí pobřeží Libye a jen za letošní rok provedla několik smrtících teroristických útoků nejen na Blízkém východě, ale i v Evropě.

frantaklika ( 19. prosince 2015 13:57 )

pořád jenom nálety, nálety..vždyť ti čmoudi jsou pokaždé zalezlí sto sáhů pod zemí, zemřou jen civilsté. To nemají mocní tohoto světa vůli použít pěchotu? Na co ty armády jsou když nikdy nebojují!? To si nedovedou poradit armády světa s 30 tis. fanatických idiotů? Rozumí tomu někdo?

intruder1 ( 19. prosince 2015 11:52 )

Můj pták bombu nosit nechce !

divisprokop ( 19. prosince 2015 10:43 )

Co to je za blbost ? Sundali ptákem Rusům letadlo, které letělo ve výšce 10 km ???

Rumprecht ( 19. prosince 2015 10:43 )

To je opravdu zpráva pro Blesk a radio Jerevan.

Zobrazit celou diskusi