Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Putin chválil Trumpa. „Je to obrovská čest,“ rozplýval se prezidentský kandidát

Autor: mb - 
18. prosince 2015
12:15

Ruský prezident Vladimir Putin (63) včera po tiskové konferenci označil republikánského kandidáta na post prezidenta USA Donalda Trumpa (69) za „talentovaného“ a „absolutního lídra“. To extravagantního boháče nadmíru potěšilo, Putinova slova jsou prý pro něj „obrovská čest“.

„Je velmi talentovaný, výjimečný, o tom není pochyb…Je to absolutní lídr mezi prezidentskými kandidáty,“ odpověděl Putin na dotaz novináře, co si myslí o Donaldu Trumpovi.

Nadšený Trump

„Je to vždy velká čest být takto pochválen mužem, který má obrovský respekt doma i v zahraničí. Vždycky jsem měl pocit, že by Rusko a Spojené státy měly spolupracovat v boji s terorismem a k nastolení světového míru, nemluvě už o obchodu a dalších výhodách, které plynou ze vzájemného respektu,“ prohlásil nadšený Donald Trump.

Trumpovy sympatie k Putinovi nejsou nové. Už dříve prohlásil, že by „s Putinem vycházel dobře“. Ruskou intervenci v Sýrii též hodnotil pozitivně: „Líbí se mi, že Putin bombarduje Islámský stát v Sýrii.“Podle americko-ruské novinářky Marie Gessen (48), která napsala o Putinovi kritickou knihu Muž bez tváře, je mezi oběma politiky upřímný vzájemný respekt. „Oba muži se prezentují agresivně. Putin respektuje bojovníky a agresi, nemá žádný respekt pro mírnost. Potřebuje opravdového mužného protivníka. Někoho, komu může rozumět,“ myslí si novinářka, která z Ruska odjela do USA poté, co byl přijat zákon o „zákazu propagandy netradiční orientace mezi nezletilými“. Gessen je totiž homosexuálně orientovaná a se svou přítelkyní vychovávaly potomka, kterého by jim ale ruské úřady mohly díky novému zákonu odebrat.

Soupeři Trumpa kritizují

Jeb Bush (62), republikán, který též kandiduje na prezidenta, si však myslí, že Putinova chvála Trumpovi spíše uškodí. „Já si Putina nevážím. Pochvala od Putina Trumpovi nepomůže,“ řekl Jeb Bush.

Poslední průzkumy veřejného mínění však mluví o opaku. Trump vede oproti ostatním republikánským kandidátům s obrovským náskokem. Podle průzkumu Washington Post, který mapoval postoje republikánských voličů, si Američané myslí, že největší šanci stát se prezidentem má právě Trump (47 procent). Druhý v pořadí Ted Cruz (44) získal jen 15 procent.

marais ( 18. prosince 2015 14:58 )

Kdo slyšel jejich projevy, musí jim dát za pravdu! Merkel i Eu-s.r.o vedou svět kam?

kamjdu ( 18. prosince 2015 14:54 )

Chudáčku.

vi3ol ( 18. prosince 2015 13:23 )

Tak..ten blbeček skočí liliputinovi na všechno..američané u voleb ne, přeci nebudou volit někoho, kdo nevidí, že rusák chce světovou válku!..s tou svou parukou ke všemu..je směšný..chce to tvrdší ruku, ale tenhle blb je zárukou, že zas vyhrajou demokrati..

gemino ( 18. prosince 2015 12:51 )

Spolupráce Ruska a USA by mohla světu přinést mnoho dobrého. Vzpomeňme na dobu, kdy skončila studená válka. Byla to doba snad největšího klidu na život pro nás, obyčejné smrtelníky. Jednotný přístup Ruska a USA k radikálům z ISIS by také pomohl odstranit škůdce, jako jsou Merkelová, Holland, Faymann, Juncker, Sobotka atp., a také zavřít pusy všem sluníčkářům a Bruselu servilním politikům. Nechejme se překvapit, jaká je nálada v USA ohledně islámu a nebezpečí z něj plynoucího. Naše média nám toho moc neřeknou ani o evropských protestech, natož o zemi za mořem.

Zobrazit celou diskusi