Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ve Finsku zadrželi nebezpečné džihádisty z ISIS: Brutálně popravili vojáky!

Autor: ČTK, lm - 
11. prosince 2015
14:05

Finští policisté zadrželi irácká dvojčata, která se loni v červnu podílela na masakru 1700 neozbrojených vojenských kadetů v Iráku, který spáchali teroristé ze skupiny Islámský stát (IS). Vyšetřovatelé je identifikovali na videu, které brutální popravu zachycuje. Oni dva zabili nejméně 11 lidí.

Když Islámský stát loni obsadil město Tikrít, společně se svými spojenci na vojenské základně známé jako Camp Speicher povraždil 1700 vojáků irácké armády. Vraždy byly natočeny na video a v rámci propagandy IS byly nahrávky publikovány na internetu. Letos irácká armáda se šíitskými milicemi Tikrít dobyla zpět.

Třiadvacetiletí bratři jsou údajně vidět na jednom z videozáznamů, který zachycuje vraždění neozbrojených kadetů iráckého letectva. "Oběti leží na zemi a jsou jedna po druhé zastřeleny," popsal záběry na videu vrchní inspektor finské policie Jari Raty, podle něhož nejsou podezřelí na videozáznamu maskováni.

Finská policie uvedla, že do Finska dvojčata dorazila v září. Do pátrání po bratrech byla zapojena finská rozvědka a zadrženi byli v úterý ve městě Forssa nedaleko metropole Helsinky, napsal finský deník Hufvudstadsbladet. Jejich jména finské úřady nezveřejnily. Neuvedly ani, zda muži přišli do Finska jako žadatelé o azyl.

Do Finska letos dorazilo zatím 32.000 žadatelů o azyl, převážně z Iráku a Somálska. Finská rozvědka sdělila, že sleduje asi 300 lidí kvůli možným stykům s islamistickými skupinami.

rumungro ( 11. prosince 2015 17:19 )

Mašínovi bych já osobně do toho nepletl,ale všechno ostatní je skutečnost.

realistaii ( 11. prosince 2015 15:11 )

první teroristé usámy bin ládina měli americké poradce , podřezávat krky je naučili masoví vrahové z usa , aby zastrašili sovětské obránce Afgánistánu , viz, bratři Mašínovi podřezávali krky svázaným lidem a jsou oslavovaáni fašistickými bestiemi vrchní velení alkajdy, al nusra, IS, učk, čečenských i ujgurských i radikálních islamistů je v USA ve Washingtonu každý stá spojenec usa je kolabvorant s islámskými teroristy a nacistickými banderovci kapitalistické bestie s rukama od krve založily Islámský stát vláda USA používá Islámské teroristy jako své vlastní žoldáky k prosazení vlastních zájmů ........a tím je světovláda fašismu usa Odtajněná zpráva americké agentury: „Zařiďte vznik Islamistického státu, „aby se izoloval syrský režim“ http://www.novarepublika.cz/2015/05/odtajnena-zprava-americke-agentury.html usa = islámský stát i nacistická kyjevská junta spojenec usa je terorista okupace Srbska, Libye, Sýrie ,Iráku,Jižní Osetie, Jemenu,Srbska proběhla bez mandátu OSN ,což je přímým válečným zločinem fašismu USA a NATO, přímým porušením mezinárodního práva, porušením ,ženevských konvenci a lidských práv ,fašistické diktatury USA a NATO patří před Norimberský proces pro válečné zločince ,okupací Iráku čr porušila mezinárodní právo, lidská práva, a stala se součásti teroristické organizace NATO Turecko člen fašistické ,teroristické organizace NATO narušilo územní celistvost Iráku Sýrie , Evropa mlčí ,nevadí jí okupace . žádné sankce proti teroristickému státu Tzurecko se nekonají Turecko podniklo invazi do Iráku, ten ostře protestuje http://www.czechfreepress.cz/blizky-vychod/turecko-podniklo-invazi-do-iraku-ten-ostre-pr otestuje.html vláda USA založila Islámský terorismus a okupacemi vyvolala masivní imigraci , jak je možné ,že čr je spojencem teroristického režimu USA ,který taktéž vyzbrojil teroristickou organizaci banderovců kyjevské junty hlásící se k hitlerovi a banderovi? Asad je legitimní prezident Sý

kaluze ( 11. prosince 2015 14:56 )

to jsou zvírata hrozné video,nechápu proc to sem bleskovy reportéri dávají,vzdyt to jen lidi pohorsí a dozene k depresím

tendertouch ( 11. prosince 2015 14:39 )

Tohle nejsou lidi, kteří by si zasloužili slitování. A pokud je Amerika v tom podporuje, není divu, že se jí tak daří. Jak je vidět, proti člověku se zbraní nemá ani takové množství chlapů šanci. Myslím si, že tím, že Amerika rozpoutala v těchto zemích takové peklo, chtěla narušit uzavření Evropy vůči nim. Tohle udržet v mezích bude velký oříšek a pokud je to jen politika USA a nedomyslela důsledky, bůh s námi.

Zobrazit celou diskusi