Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Po zuby ozbrojení bojovníci Islámského státu: Kde berou zbraně? Z Francie, USA, Velké Británie, ale i Česka!

Autor: Veronika Kynclová - 
12. prosince 2015
23:09

Fanatici z Islámského státu (IS) mají propracovaný plán, jak ovládnout svět, mají své podporovatele na všech kontinentech. A taky špičkové zbraně – HODNĚ zbraní! Odkud je berou?

„Byli jako děti v cukrárně, když uviděli zbraně,“ stojí ve 44stránkové zprávě Amnesty International, která popisuje, jak extremisté převzali kontrolu nad částí Iráku a tam našli spoustu výzbroje ze Západu.

Ve spisu ale stojí i další šokující podrobnosti – kvéry do rukou řezníků proudí z Británie, Francie, Německa, Ruska, Číny či Spojených států! Z těchto zemí se prý k fanatikům dostala většina zbraní, s nimiž pak páchají zvěrstva ve jménu Alláha.

Foreign Policy Group uvedla, že USA vybavily irácké ozbrojené a bezpečnostní složky asi třemi tisíci obrněnými vozidly Humvee. Ve většině těchto vysoce funkčních vozů už prý ale jezdí bojovníci IS.

„Jen při dobytí Mosulu v červnu 2014 se zmocnili 2300 hummerů,“ citovala média iráckého premiéra Hajdara Abádího (63). A v jejich spárech skončily po vyplenění arzenálu irácké armády i tanky, automatické pušky, kulomety, raketomety, rakety typu země-vzduch či minomety.

A tím to nekončí... Když teoristé dobývali irácké Ramádí, přijeli tam v opancéřovaném transportéru M113, vyrobeném v USA. V rukách třímali jedny z nejlépe ovladatelných pušek M-16, rovněž americké výroby…

V syrském Kobání si zase fanatici pro změnu oblíbili čínské zbraně známé jako CQ 5.56. V rukách extremistů jsou i ruské kalašnikovy AK-47 či ruské odstřelovačské pušky Dragunov, belgické pušky i vysoce přesné Glocky G19 od našich rakouských sousedů. A najdeme u nich i české samopaly vzor 58. Mají také desítky terénních aut od japonské Toyoty, i ta dřív poslali syrské armádě Američané a Britové...

Jak se k nim dostali? Část zbraní získají bojovníci IS po dobytí území (armádě vyplení sklady) nebo jednoduše obchodují s každým, kdo s nimi obchodovat chce. Pak už mohou dál šířit svoji svatou válku a všechny, kteří neuznávají korán, pozabíjet.

7481 ( 12. ledna 2016 10:51 )

Všichni,kdo vyzbrojuje isis půjdou do pekel to si můžou být jisti.

308win ( 14. prosince 2015 11:22 )

Spíše ty opice za volantem a rajčákama jenom změnili vládní prapor za praporec DAIŠ

Zobrazit celou diskusi