Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

V Kosovu padělali doklady ve velkém: Policie zabavila i české pasy!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: lm - 
10. prosince 2015
19:41

Kosovská policie zatkla sedm mužů podezřelých z tištění padělaných pasů, občanských a řidičských průkazů převážně ze zemí Evropské unie včetně České republiky. Během vyšetřování našla stovky falešných pasů a občanských průkazů, které byly pravděpodobně určeny k prodeji kosovským migrantům mířícím za prací do zahraničí. Informovala o tom dnes podle agentury Reuters kosovská policie.

Policie spolu s oznámením zveřejnila fotografie počítačů, tiskáren a falešných pasů údajně ze Slovinska, Finska, České republiky, Bulharska, Španělska a Řecka. Doklady prý byly nalezeny během dvou razií, kterých bylo dohromady osm.

„Ti, kteří byli zatčeni, jsou podezřelí ze zapojení do organizovaného zločinu, pašování migrantů, padělání dokumentů a obchodu s narkotiky,“ stojí v policejním oznámení.

Policie uvedla, že pachatelé dokumenty vyráběli s pomocí velmi vyspělých přístrojů.

Kosovo, které vyhlásilo nezávislost na Srbsku v roce 2008, má přibližně 1,8 milionu obyvatel a zhruba 800.000 Kosovanů žije v zahraničí, převážně v západní Evropě, někteří z nich ilegálně.

„Během vyšetřování jsme ztotožnili mnoho Kosovanů, kteří disponovali těmito doklady,“ oznámila dále policie. „Všechny osoby, které tyto dokumenty mají, budou nyní čelit trestním oznámením,“ dodala kosovská policie.

 

rodrigues ( 10. prosince 2015 20:21 )

Kosovský pseudostát neměl vůbec vzniknout. Můžeme poděkovat USA a jejich přisluhovačům z NATO, že ukradli Srbům území a dali ho muslimským mafiánům.

Zobrazit celou diskusi