Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka džihádisty hrdlořeza: Mého syna dovolila zkazit policie

Autor: ČTK, mb - 
9. prosince 2015
06:31

Matka Anatolije Zemljanky (28), kterého ruská média překřtila na džihádistu Tolika (zkratka pro Anatolij), viní z radikalizace svého syna úřady. Prý včas nezasáhly proti verbířům Islámského státu a džihádisté ovlivnili Anatolije takovým způsobem, že nyní řeže lidem hlavy na Blízkém východě.

„Proč nám nikdo nepomohl? Proč mi úřady neporadily, jak mám zabránit radikalizaci svého syna? Všichni moc dobře ví, kdo provádí v našem malém městečku radikalizaci našich dětí, a nikdo s tím nic nedělá!“ rozčilovala se Irina B. v rozhovoru pro ruská média. Podle matky ruského džihádisty měl její syn vždy obrovský smysl pro spravedlnost a soucítil s ostatními.

Trochu jiný obrázek „hodného chlapce“ ale nabídla ruská média. Vyšlo totiž najevo, že Anatolij Zemljanka měl slabost pro radikální ideologie. Předtím než se stal vraždícím islamistou, byl přesvědčený neonacista. Ještě před pár lety ochotně hajloval s širokým úsměvem na tváři.

Anatolij Zemljanka před pár lety na islám ani nepomyslel. Anatolij Zemljanka před pár lety na islám ani nepomyslel. | Repro yotube

Ani trenér thajského boxu, ke kterému džihádista Anatolij chodil, pro něj nenašel příliš lichotivá slova: „Byl vysoký, silný, s vypracovanou muskulaturou, ale měl slabého, nebojového ducha. Z psychologického hlediska to byla velmi slabá a ovlivnitelná osobnost,“ říká jeho bývalý trenér Oleg Zinner.

Zda nese odpovědnost za radikalizaci Anatolije nečinnost ruských úřadů nebo spíše špatná výchova, je otázkou. Faktem ovšem zůstává, že islamistická ideologie Anatalijovi naprosto zpřetrhala rodinné vazby. S bratrem se nestýká několik let. Neměl jsem vůbec tušení, že je z něj muslim, prohlásil pro ruská média jeho bratr Taras. S otcem se pro změnu neznal již odmalička: „Když jsem ho uviděl v televizi, ani jsem ho nepoznal. Až pak mi to docvaklo díky příjmení,“ prohlásil otec.

Jen s matkou udržoval sporadický kontakt, po půl roce mlčení jí Anatolij napsal pár SMS: „Jsem v Sýrii, všechno je v pořádku.“ Zoufalá matka proto dokonce odjela do Turecka v naději, že se tam setká se synem, ale marně. „Plakala jsem, byla jsem zoufalá, ale nepřijel. Možná, že ho islamisté nepustili,“ domnívá se nešťastná matka.

Video Rusky hovořící islamista podřízl údajného ruského špiona. - ISIS
Video se připravuje ...

Anatolij Zemljanka minulý týden uřízl hlavu údajnému ruskému špionovi. „Putine, ty pse, útočili jsme na Asada ještě před vaším příchodem, stejně tak jako na Američany a další spojence. A budeme útočit i na vás,“ pronesl Zemljanka před hrůzným činem, pak svému krajanovi uřízl před kamerou hlavu.

rumungro ( 9. prosince 2015 18:04 )

První se začal předvádět psychouš džony,mimochodem z Anglie,pak další bůhví ze kterýho kmene,a teď ten Rus.To není o národnosti. Potenciální vrazi rostou všude a tady jim IS dává možnost se beztrestně seberealizovat.//Matka to svádí na policajty,tak je asi jasný,co to bylo za výchovu.

tgbg ( 9. prosince 2015 17:25 )

Rusáci vysílají další a další teroristy do celého světa, aby rozkládali a rozeštvávali fungující a prosperující státy. Drtivá většina všech světových teroristů má nebo měla vazby na Sovětský Svaz a posléze na Rusko. Rusko podněcuje nepokoje v Libyi, Egyptě, Palestině, Sýrii, Afghanistanu, Pakistánu, Iránu a v mnoha dalších suverenních státech. .teprve několik let poté Afgánská vláda žebrá o pomoc SSSR a ta zasahuje proti radikálním islamistům ..........ve filmu rusáci vykreslují jak USA přepadly Afganistán což je samozřejme historická lež ..............ale to jen na okraj ::to hlavní je že islámské radikály celého světa vyzbrojila vláda RUSKA takže oni jsou zdrojem každého teroristického útoku který islamisti provedli. spojení nacismu Banderovců SSSR-RUSKA a hitlerovského režimu RUSKA není překvapení RUSKO se téměř okamžitě po ukončení války spojily s nacisty, verbovaly ve velkém gestapo, ustašovce,banderovce nacistické vědce ,tyto lidi společně s katolickou sektou pedofilů chránili ,ukrývali a zajistili jim nový život , vytvořili z nich teroristické jednotky RUSKA na rozkaz RUSKA masakrovalo civilisty.

angrybear ( 9. prosince 2015 15:28 )

Slyšeli jste slovo boží.

nyxx ( 9. prosince 2015 11:14 )

Ty si léčíš mindráky těmi svými bláboly? Stejně to nikdo nečte, jdi se radši léčit!

lipno ( 9. prosince 2015 11:04 )

tgbg: Americký vlezdo***ka

Zobrazit celou diskusi