Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

První snímek zabijáckého muslimského páru: Přijeli ze Saúdské Arábie, za rok povraždili 14 lidí

Autor: lm - 
8. prosince 2015
10:12

Mírumilovný muslim se pomalu změnil v ďábla. Syed Farook (28) se zřejmě nechal zradikalizovat svou manželkou Tashfeen Malikovou (27) a posléze s ní postřílel 14 nevinných lidí. Jeden z jejich posledních snímků ukazuje, že striktní islám vyznávali už nejméně jeden rok.

Radikalizaci Syeda Farooka jeho manželky Tashfeen Malikové potvrdil Federální úřad pro vyšetřování (FBI). Farook se s rodilou Pákistánkou oženil loni v Saúdské Arábii, předtím si rok dopisovali a poprvé se potkali až na svatbě. Po červencové veselce si ji přivezl do Spojených států. Jak ukazuje snímek pořízený imigračními úředníky, oba tou dobou vyznávali striktní islám a podle toho se i oblékali.

Kolega uvedl, že Syed Farook plánoval USA opustit, protože mu země údajně neumožňovala praktikovat islám, jak by si přál. Farook také nechtěl platit daně, protože se obával, že tím platí „americkou válku proti muslimům“.

FBI také prověřuje vklad ve výši skoro 700 tisíc korun, který se objevil na Farookově účtu dva týdny před střelbou. Oba útočníci předtím trénovali střelbu na střelnici. U nich doma se našlo devatenáct výbušných náloží, které měly explodovat po příjezdu policistů. Naštěstí k tomu ale nedošlo. 

Střelbu v San Bernardinu označila FBI za teroristický čin a ve svém nedělním projevu stejně hovořil i americký prezident Barack Obama. Také on prohlásil, že pachatelé zřejmě nepřijímali rozkazy ze zahraničí. Tashfeen Maliková ale podle vyšetřovatelů vyjádřila na internetu sympatie k radikálnímu hnutí Islámský stát (IS).

angrybear ( 9. prosince 2015 06:41 )

Změň si nick na "surrealistaii"

latabitha ( 8. prosince 2015 19:29 )

Jedna věc je jistá ....nedá se poznat, kdo z nich např. tady v Evropě bude zabíjet ve jménu jejich víry. Logika a pud sebezáchovy velí NEVĚŘIT NIKOMU Z NICH, bohužel...leda, že bychom uměli číst myšlenky. Příliš velký problém pro Evropu rozmazlenou demokracií

janejaneja ( 8. prosince 2015 13:27 )

Jsem pro ! Co s nimi už.. Zadarmo drazí..

english ( 8. prosince 2015 13:12 )

Na co platíme z daní armádu, my a ostatní občané EU? Vojáci jen lenoší v kasárnách, místo toho aby šli na frontu a zachránili svět. A proč armádu nevytvoříme i z evropských Romů, kteří nepracují a pobírají dávky.Ať jdou evropští Romové na frontu a zachrání svět. Lidé si jich pak budou vážit.

stanislavhahn ( 8. prosince 2015 11:43 )

Hnus nad hnusem....

Zobrazit celou diskusi