Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hity Twitteru 2015: Útoky v Paříži, uprchlíci i boyband One Direction

Rok 2015 na Twitteru
Rok 2015 na Twitteru  (Autor: Profimedia, ČTK)
Autor: ula - 
7. prosince 2015
13:25

#PrayForParis, #JeSuisCharlie a #RefugeesWelcome. Nejpoužívanější slovní spojení na sociální síti Twitter v letošním roce odkazovala na útoky v Paříži i na vstřícný pohled na uprchlíky. Mezi uživatelskými účty bodoval například americký prezident Barack Obama nebo herec Antonio Banderas. Svoje zážitky ze sociální sítě si teď uživatelé sdílí pod spojením #YearOnTwitter.

Nejpoužívanějšími hashtagy za rok 2015, tedy slovními spojeními označenými dvojkřížkem, se stal #PrayForParis a #JeSuisCharlie, které reagovaly na vlnu teroristických útoků v Paříži a vyvraždění redakce, jež otiskla karikatury proroka Mohameda. 

Hashtag #BlackLivesMatter použilo 9 milionů lidí. Hashtag reagoval hlavně na roztržky mezi afroameričany a policií.

Jakmile se zvedla první vlna uprchlíků, objevil se hashtag #RefugeesWelcome.

Nové „hlasy“ a nejretweetovanější tweety

Tento rok se na Twitter přidala celá řada vlivných celebrit a osobností, mezi kterými je např. prezident Barack Obama, herec Antonio Banderas nebo herečka Diana Ross.

Co lidé nejvíce sdíleli? Překvapivě vedou příspěvky chlapecké hudební skupiny One Direction, které oznamovaly, kdo opouští skupinu nebo kdo podpořil nový singl.

Zaujal také tweet prezidenta Obamy, že je potěšen legalizací homosexuálních sňatků v USA.

Největší trendy

V oblasti hudby kraluje na Twitteru opět skupina One Direction, v technické oblasti se objevuje hlavně iPad, iPhone, ale i konkurenční Android. Ve zprávách je nejčastěji používané slovo „jobs“, tedy práce.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi