Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Marihuanu kouřil už jako poslanec. Teď ji chce premiér dovolit všem

Autor: bru/ČTK - 
5. prosince 2015
08:21

Kanada jako první ze zemí skupiny ekonomicky silných zemí G7 přijme zákony na legalizaci a regulaci užívání marihuany. Slíbil to dnes nový kanadský premiér Justin Trudeau v parlamentním projevu nastiňujícím záměry jeho vlády.

Liberál Trudeau v prohlášení potvrdil, že se od svého říjnového zvolení zasazoval o legalizaci konopí. Během příštího roku pak mají být přijata „legislativní opatření…, která budou legalizovat a regulovat užívání marihuany a omezí přístup k této látce“.

Takzvanou trůnní řeč, kterou připravil premiér, podle tradice přečetl generální guvernér Kanady David Johnston, jenž zastupuje královnu Alžbětu II., oficiální hlavu Kanady.

Překvapivý vítěz voleb Trudeau už v předvolební kampani prohlásil, že marihuanu kouřil „pětkrát nebo šestkrát“ v životě, z toho jednou v roce 2010, kdy už byl poslancem.

Už jedna z dřívějších liberálních vlád se v roce 2004 pokusila dekriminalizovat konzumaci konopí, ale nakonec od záměru upustila, hlavně na nátlak sousedních Spojených států. O 11 let později však konopí legalizovaly čtyři státy USA a kanadští zastánci legalizace poukázali na významné zisky, které taková opatření přinášejí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ivoadler ( 5. prosince 2015 12:59 )

Obávám se, že s tím zákazem konopí je to stejné jako se zákazem alkoholu. Zákaz je, ale lidí to stejně chlastají/kouří, akorát si na tom někdo mastí kapsy. 

realistaii ( 5. prosince 2015 12:40 )

Kanada je nesvéprávný stát loutka fašismu USA ti udělají co jim hitlerovský dobytek z bílého domu nařídí Odtajněná zpráva americké agentury: „Zařiďte vznik Islamistického státu, „aby se izoloval syrský režim“ http://www.judicialwatch.org/press-room/press-releases/judicial-watch-defense-state-depar tment-documents-reveal-obama-administration-knew-that-al-qaeda-terrorists-had-planned-benghazi-attac k-10-days-in-advance/ bývalý riaditeľ Defense Intelligence Agency (DIA) Michael Flynn vyhlásil, že vzostup Islamského štátu bol úmyselným rozhodnutím Usa http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/6449-dalsi-konspirace-potvrzena-byvalym-sefem-dia-ktery-soko val-redaktora-vzestup-is-byl-umyslnym-rozhodnutim-usa Západ stvořil Islámský stát zcela záměrně. V této zprávě americké vlády je jednoznačný důkaz http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zapad-stvoril-Islamsky-stat-zcela-zamerne-V-tet o-zprave-americke-vlady-je-jednoznacny-dukaz-381139 usa vláda postavila alkajdu, al nusra, učk kosova, i čečenské džihádisty http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/ukrajina-nasadi-v-boji-proti-rusku-specialni-muslimsky-prapo r/ muslimský prapor, který bude složený z Ázerbájdžánců, krymských Tatarů, Čečenců, Uzbeků a dalších národností.

rumungro ( 5. prosince 2015 12:14 )

Hned bych letěl do Kanady,ale mám smůlu,neb jsem běloch.

Zobrazit celou diskusi