Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Honzík (†10) se utopil v bazénu, nasála ho odtoková trubka v hloubce 4 metrů

Desetiletý chlapec se utopil v bazénu. Nasála ho odtoková trubka.
Desetiletý chlapec se utopil v bazénu. Nasála ho odtoková trubka.  (Autor: TV Markíza)
Autor: shp - 
4. prosince 2015
14:20

Měl to být plavecký trénink jako každý jiný, z tohohle se ale už desetiletý Honzík nevrátil. V bazénu ve slovenské Banské Štiavnici se s kamarádem potápěl až na samé dno, což se mu stalo osudným. Nasála ho odtoková trubka a chlapec v ní zůstal uvězněn. Z vody ho vytáhli až po sedmi minutách a to už bylo příliš pozdě.

Chlapce poté převezli do nemocnice, kde zemřel. Lékaři mu již nedokázali pomoci, pod vodou byl příliš dlouho. Odvážná maminka Jana se i přes zdrcující zprávu rozhodla o smrti syna promluvit pro TV Markízu.

„Jasně, že se jako každý ptám, proč se to stalo právě mně. Na to nikdo asi nenajde odpověď, řekla Honzíkova maminka Margita Mojičková. Trenér říká, že po tréninku zůstal Honzík v bazénu s kamarádem. Oba skákali do vody.

„Oni si tam hrávali, ale jiným způsobem. Já jsem nikdy neviděl, že by se ponořovali tak hluboko. Nemám ani představu, proč to udělali, prohlásil trenér zesnulého Jan Čamaj. Úmrtí jeho svěřence ho zasáhlo.

„On se tam ke dnu přišrouboval. Kdyby nahoře, tak ho vytrhneme nebo ho chytím za pás. Jemu vlastně jen trčely ruce, neměli jsme ho za co chytit,“ vysvětlil trenér, na kterého padá podezření, že zanedbal péči o svěřence. Chlapce zabil otvor o průměru 28,5 cm.

Video  Reportáž TV Markíza o tragické smrti Honzíka v bazénu.  - TV Markíza
Video se připravuje ...

latabitha ( 5. prosince 2015 08:14 )

Taky si myslím, že tam měla být mřížka, jinak je to jen otázka času, kdy nastane (nastal) průser .

ninga ( 4. prosince 2015 15:31 )

strašná smrt slyším poprvé, že v bazénu je odtoková trubka s takovou nasávací silou, spíš jsem měla za to, že jde o systém propojený s filtry a že tam voda nemizí stejným tempem jako třeba z vany, protože se dostává zpátky do oběhu. ale asi se budu muset dovzdělat

bum-bec-bum ( 4. prosince 2015 14:27 )

 Odtoková trubka musí být chráněná kovovou mříží, aby se tam nikdo nedostal. Bordel, chyba provozovatele.

Zobrazit celou diskusi