Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V USA zřejmě zabíjel muslim napojený na teroristy. Střelcům zůstalo 1600 nábojů

Autor: val - 
3. prosince 2015
19:05

Sajíd Farúk, který v americkém San Bernardinu spolu s partnerkou Tashfeen Malikovou postřílel 14 lidí, byl možná napojen na radikály. Podle CNN byl v kontaktu s více než dvěma teroristickými buňkami a zřejmě se zradikalizoval. Policie zároveň oznámila, že při domovní prohlídce našla 12 trumbových bomb.

Všechny čtyři zbraně použité při masakru v centru pro postižené byly legálně koupené, pušky útočníků vypálily 75 nábojů, v zásobnících zůstalo dalších 1600 ran.

Farúk údajně prostřednictvím telefonu a sociálních sítí komunikoval s více než jedním mezinárodním teroristickým subjektem, který byl už dříve v hledáčku FBI. Bez bližších informací to uvedla americká CNN.

Podle televize to nahrává teorii, že se Farúk, rodák ze Spojených států, radikalizoval. Letos údajně navštívil Saúdskou Arábii, odkud si přivezl do USA manželku. Jiná varianta je, že motivem mohly být dlouhotrvající problémy na pracovišti. 

Také prezident Barack Obama ve čtvrtek připustil, že je možné, že útok měl teroristické pozadí. „Je možné, že útok byl spojený s terorismem, ale nevíme. Je také možné, že měl co dělat s problémy na pracovišti,“ řekl.

Podle místního policejního šéfa střelbě předcházela roztržka na vánočním večírku. Farúk prý z večírku odešel naštvaný a pak se vrátil s partnerkou, oba oděni v černém a po zuby ozbrojení. Vražedný pár postřílel 14 lidí. Policie útočníky zastřelila při následné automobilové honičce.

Americká média rovněž uvádějí, že Farúkovi se letos v květnu narodilo dítě. Podle portálu Thebump.com, kde mohou rodiče sdílet informace o svých dětech, je matkou Maliková. Příbuzní vypověděli, že Farúk dítě zanechal u své matky ve středu ráno.

Video  V této budově a proti těmto lidem střelci zaútočili.  - Twitter
Video se připravuje ...

vi3ol ( 4. prosince 2015 10:58 )

při domovní prohlídce našla 12 trumbových bomb... ani gúgl mi neporadil, co to jsou za bomby..nevíte náhodou??..

rumungro ( 3. prosince 2015 23:27 )

-Realistaii-s ušákama můžete mít pravdu,ale co se církví týče,tak by mě zajímalo,co Vám ukradla.Podle toho,jak jstese rozjel,tak to musel být ranec.

donaf ( 3. prosince 2015 21:34 )

Ta její rodina bude jedna pakáž včetně švagříčka.

realistaii ( 3. prosince 2015 19:33 )

terorismus je státní politika fašismu usa a nato už je to prokázáno v turecku pedofilní katolická sekta ,kolaborant s nacisty ,která povraždila stamilion lidí ,znásilnila miliony dětí chystá další chystá smršť restitučních žalob na obce http://www.novinky.cz/domaci/388035-cirkev-chysta-smrst-restitucnich-zalob-na-obce.html budu volit stranu která katolickou fašistickou havěť zakáže, nebo zruší církevní zlodějiny a vrátí církví zločinem nabytý majetek národu + získá odškodnění za staletí otrocké bezplatné roboty na církevním a anském majetkukapitalistické bestie s rukama od krve založily Islámský stát Odtajněná zpráva americké agentury: „Zařiďte vznik Islamistického státu, „aby se izoloval syrský režim“ http://www.novarepublika.cz/2015/05/odtajnena-zprava-americke-agentury.html usa = islámský stát i nacistická kyjevská junta spojenec usa je terorista MULTIKULTI, globalfašismus ,kapitalistický lágr, poté co kapitalisti zavedli multikulti v USA , islamizují evropu , to jsou plány fašistických elit NWO ,Bilerbergu, Trilatelární komise, USA aNATO fašismu...... Učk muslimská teroristická organizace řízená vládou USA ,napadla Makedonii, která si dovolila Rusku povolit southsream , barevná revoluce fašismu USA byla ukončena poté co Makedonie oznámila ,že bez souhlasu EU southstream nepovolí,................vláda USA používá Islámské teroristy jako své vlastní žoldáky k prosazení vlastních zájmů ........a tím je světovláda fašismu usa http://www.lidovky.cz/krveproliti-v-makedonii-teror-albanskych-separatistu-nebo-politicka-zasterka-1 91-/zpravy-svet.aspx?c=A150511_133523_ln_zahranici_msl Ruské MO ukázalo snímky prokazující spojení teroristů IS s Tureckem = NATO podporovalo Islámský stát 2.12.2015 http://www.novarepublika.cz/2015/12/ruske-mo-ukazalo-snimky-prokazujici.html

pavel215-evzen-02 ( 3. prosince 2015 19:22 )

Americká humanitní demonstrace síly: http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/359501/popravci-ceta-10-policistu-rozstrilelo-cerno cha-s-kudlou.html

Zobrazit celou diskusi