Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Rusku pohřbili pilota-hrdinu sestřeleného Turky. V těle měl osm kulek islamistů

Autor: kle, ČTK - 
3. prosince 2015
19:25

Rusové se naposledy rozloučili se svým hrdinou. Pilotem bombardéru, jehož stroj Turci sestřelili u turecko-syrské hranice. Podplukovník Oleg Peshkov se stačil katapultovat, ale islamisté ze Sýrie ho rozstříleli, když se spouštěl na padáku k zemi. Podle deníku Mirror měl pětačtyřicetiletý voják v těle osm kulek.

Mrtvý pilot bude podle dřívějších vyjádření ruského prezidenta prohlášen in memoriam hrdinou Ruska. Pilot se po sestřelení letounu stačil stejně jako navigátor katapultovat. Navigátorovi se podařilo přežít a podle Putina obdrží státní vyznamenání.

Co se přesně stalo na syrsko-turecké hranici, není stále jasné. Mrtvé pilotovo tělo v sobě mělo údajně osm kulek. Syrští rebelové již dříve zveřejnili záběry, na nichž pálí z automatických zbraní na dva piloty klesající na padácích. Podle serveru Izvestija soudní znalci prokázali, že Oleg Peshkov zemřel na střelná zranění, která zasáhla jeho vnitřní orgány. „Kulky zranily plíce a žaludek,“ cituje web znalce.

Připomíná ale zároveň, že na těle se našly četné podlitiny a jiná zranění. Může to prý znamenat, že pilot po dopadu na zem ještě žil a ozbrojenci jej zabili až poté.

Pohřeb válečného hrdiny v Rusku:

 

308win ( 4. prosince 2015 14:11 )

Přesně tak Rusák, Ušák, Frantík pokud de x DAIŠ TAK JE TO VOJÁK KTERÝ SI ZASLOUŽÍ SLUŠNÉ JEDNÁNÍ.

308win ( 4. prosince 2015 13:52 )

V Bohnicích vás pouští k počítači? Něco si Přečtěte o složení syl v DAIŠ. Ten rusák tam byl vyslán na pomoc civilnímu obyvatelstvu na prosbu legitimní vlády narozdíl od UŠÁKŮ a jiných národů.

kajenka52 ( 4. prosince 2015 10:31 )

Jiří Vyvadil: Milá Dášo, Vy nechápete, že Váš Vašek byl v morálním smyslu vrah? 8. 9. 2015 145 Pronesla jste, že by Vašek jistě příjem uprchlíků podpořil… Nikdo z nás nepochybuje o tom, že by dnes někde stál a svým ráčkujícím způsobem mluvil o humanitě a nutnosti pomoci uprchlíkům. Má to jednu chybičku. Nuže Váš Vašek je z celé plejády všech českých politiků od roku 1989 ten nejodpovědnější za zvěrstva Západu, která nemohla skončit jinak než statisíci usmrcených a milióny uprchlíků… Že si vymýšlím? Ale kdež. Dodnes ho vidím, jak jako dychtivé dítě a jako první evropská hlava z Evropy dorazil po skončení bombardování, které označil jako vždy vtipně humanitárním (rád si pohrával slovíčky) a které trvalo přes tři měsíce na jakousi planinu v tehdejší Jugoslávii, pošlapával tu zemi a chválil tuto akci, která přinesla (odborníci opravte mne) tuším 3 000 mrtvých včetně humanitárně zavražděných dětí a moc v Kosovu islámskému teroristovi Thacimu ………, který svou osvobozeneckou armádu živil prodejem orgánů srbských bojovníků. Milá Dášo, větší zvěrstvo v Evropě po roce 1989 nebylo. Mimochodem, ten Thaci, kterého jako bojovníka za svobodu Západ prosadil do čela, dnes již definitivně zhrouceného Kosova, konečně čelí soudu. Rozhodujícím zdrojem rozvratu byla nelegitimní a naprosto vylhaná válka v Iráku. Ta odstranila sekulárního autoritativního předáka Hussajna a odstartovala proces celkového rozvratu celého středního Východu. Dášo, mezi námi, když se dnes Američané diví, že islámský stát je na rozhodujících místech tvořen bravurními důstojníky Husajnovy armády, tak si fakt říkám, že Vašeho Václava a dnešní Američany se v zájmu světa ani nemělo dovolit k zahraniční politice pustit. No a kde by měli být, když ti boys je z irácké armády vyrazili? Chápu, že mi musíte položit otázku, proč Irák vůbec zmiňuji a co to má s Vaším Vašíkem společného. Nuže tehdy Vašek, v naprostém rozporu s Ústavou ČR, bez souhlasu obou komor Parlamentu a vlády ČR na zád

kajenka52 ( 4. prosince 2015 10:29 )

Česť jeho pamiatke . Bojoval aj za nás, obyčajných ľudí. Islámisti ho ešte mučili, lebo ešte žil. Tieto zveri v ľudskej koži sa nezastavia pred ničím a debilní eu trotli to sem tlačia aby s sa europa kúpala v našej krvi a ovce europske len mlčia .

pavel215-evzen-02 ( 3. prosince 2015 22:37 )

Zobrazit celou diskusi