Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velký zátah na teroristy v Londýně! 2 tisíce ozbrojenců zažilo pařížský scénář

Autor: lm - 
2. prosince 2015
13:27

Připraveni na všechno! V centru Londýna se více než dva tisíce ozbrojenců z řad bezpečnostních složek připravovalo na hrozbu teroristických útoků. Policisté obsadili kancelářskou budovu a trénovali postup v případě jejího napadení.

Po teroristických útocích v Paříži, při kterých zemřelo 130 lidí, se evropské země připravují na možnost, že příště se něco podobného může stát právě u nich. Ve Velké Británii jsou různá cvičení připravenosti bezpečnostních složek na týdenním pořádku. Jedno větší se odehrálo v úterý v Londýně.

Více než dva tisíce policejních ozbrojenců v nevyužívané kancelářské budově trénovalo scénář, podle kterého čtyři teroristé obsadili nákupní středisko a zajali zde rukojmí. Policejní ozbrojenci se tu mimo jiné učí, aby si nevšímali zraněných, ale soustředili se na střelce, jejichž eliminace je prioritou číslo jedna.

„Říkáme jim, aby šli kupředu a neposkytovali první pomoc zraněným, mezi kterými můžou být i jejich kolegové,“ uvedla Patricia Gallan z londýnské metropolitní policie. „Nejdůležitější je, aby eliminovali hrozbu a zabránili dalšímu zabíjení, a proto musí pokračovat a nestarat se o zraněné.“

Podobná cvičení prý budou pokračovat i nadále. Islámský stát Britům dlouhodobě vyhrožuje teroristickými útoky.

Video Video z cvičného zasáhu londýnských policistů proti teroristům. - YouTube
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi