Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bomba v istanbulském metru. Exploze zranila pět lidí, těžkooděnci jsou v akci

Autor: ČTK, kle - 
1. prosince 2015
18:35

Metrem v největším tureckém městě Istanbulu otřásl výbuch, podle některých zdrojů šlo o podomácku vyrobenou nálož. Podle předchozích kusých informací tureckých médií se hovořilo o výbuchu bomby nebo explozi elektrického transformátoru. Zraněných je několik - podle různých zdrojů pět až šest.

Nepotvrdila se zatím ani původní informace o jednom mrtvém. Policie se dosud k události nevyjádřila; starosta místní čtvrti Bayrampaşa mluvil o trubkové náloži.

Po explozi byl zcela přerušen provoz metra ve stanici Bayrampaşa. Na místo podle tureckých televizních stanic dorazilo mnoho sanitek a hasičských vozidel. Úřady se rozhodly zastavit preventivně i povrchovou tramvajovou dopravu.

Exploze vyvolala mezi obyvateli obavy z teroristického útoku. Ten si v říjnu na centrálním nádraží v metropoli Ankaře vyžádal přes stovku mrtvých a byl připsán na vrub extremistické organizaci Islámský stát, která působí v sousední Sýrii a Iráku.

Výbuch v istanbulském metru si vyžádal nejméně pět zraněných Výbuch v istanbulském metru si vyžádal nejméně pět zraněných | Reuters

Podívejte se na video exploze, jak ji zachytily bezpečnostní kamery:

..balika.. ( 1. prosince 2015 20:43 )

Vejde se k nám uprchlíků jako je počet Čechu.

pavel215-evzen-02 ( 1. prosince 2015 20:24 )

Ubohý, chudý primitive z Nemanic!

petrkramny.vrah ( 1. prosince 2015 19:54 )

TURECKOU KAVU SI OSLADIM VYBUSNINOU O TROCHU VIC IVANU PETITISICOVKOU POHLADIM A JINAK NIC NA PIŠU ZÁVĚT S IVANOU TAKY A NA JAŘE SI PRACHY ZATOPÍM

villi ( 1. prosince 2015 19:47 )

TA ÚŽASNÁ SVĚŽEST.S EXTRA VELKÝMI KOUSKY OVOCE.ÚPLNĚ SE ROZPLÝVÁ NA JAZYKU.

zigzag ( 1. prosince 2015 19:30 )

Joo vypalny to je nebezpecna hra.

Zobrazit celou diskusi