Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Česká stopa prvního evropského sériového vraha, holohlavému zabijákovi našeptávaly hlasy

Dariusz Pawel Kotwica možná vraždil i v Česku.
Dariusz Pawel Kotwica možná vraždil i v Česku.  (Autor: Policie)
Autor: shp - 
30. listopadu 2015
09:01

Říkají mu první evropský sériový vrah a kolik obětí má ve skutečnosti na svědomí, si zatím žádný vyšetřovatel netroufá odhadovat. Vypadá to ale, že Polák Dariusz Pawel Kotwica (29) vraždil napříč Evropou. Nyní panují obavy, že vrah, násilník a sexuální delikvent zabíjel i v České republice.

Holohlavý Kotwica se po zadržení doznal k ubodání postaršího manželského páru v Rakousku a zabití penzisty ve Švédsku o měsíc předtím. Chladnokrevná zrůda podle vyšetřovatelů využívala otevřených evropských hranic k volnému cestování a šíření strachu a smrti.

Kotwica ubodal Gerharda Hintermeiera (†75) a jeho ženu Ernu (74) ve Vídni. Oba byli před smrtí krutě biti a ponižováni. Na nahém těle Erny našli vyšetřovatelé vyrytý nápis „tantum ergo“, což znamená „teprve pak“, nebo jde o chemický prvek tantalum.

Podle vyšetřovatelů zabíjel tak, jak mu to našeptávaly neznámé hlasy. Podle britského Daily Mailu žil Kotwica několik let v ostrovním království, takže úřady nyní prošetřují, s jakými vraždami mohl mít Kotwica spojitost.

Vzhledem k tomu, že Kotwica vraždil ve Švédsku a Rakousku, domnívají se vyšetřovatelé, že má na svědomí i lidské životy v dalších evropských zemích. Může jít o Česko, Nizozemsko, Velkou Británii a Německo. A pokud ne o vraždu, tak minimálně nějaké přepadení nebo násilný útok.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi