Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Princ nezapomíná! Harry se po 11 letech setkal s kamarádem sirotkem

Autor: rc - 
27. listopadu 2015
19:54

Šťastné setkání po jedenácti letech! Princ Harry je známý svou humanitární činností, která ho často zavede do daleké Afriky. V roce 2004 v Lesothu otevíral sirotčinec pro děti nakažené HIV a AIDS. Tehdy se tam setkal s chlapcem Mutsu Postanem a jejich přátelství jim vydrželo dodnes.

Malému chlapci Mutsu Postanovi byli v roce 2004 čtyři roky, když do jeho kraje zavítal britský princ Harry. Ten se do Afriky vypravil na humanitární misi, jejímž cílem bylo postavit sirotčinec pro děti, kterým cestu zkřížilo HIV a AIDS.

S princem se poprvé setkali, když zasazovali broskvovou větvičku. Pak se jejich cesty rozdělily na dlouhých jedenáct let a sešly se až nyní, když se oblíbený člen královské rodiny do Afriky opět vrátil.

Princ Harry jde v šlépějích své matky princezny Diany, která tragicky zemřela při autonehodě, a stejně jako ona se věnuje charitě. Jídelnu sirotčince, v němž malý Mutsu našel nový domov, věnoval právě jí.

„Sdílíme podobný pocit ze ztráty milovaného člověka, v mém případě rodiče, který nám byl náhle vytržen. Já, stejně jako oni, vím, že ta obrovská díra po oné ztrátě, nebude nikdy naplněna,“ řekl princ Harry.  

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi