Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Z Bruselu se stalo město duchů: Ulice zejí prázdnotou a školy jsou zavřené

Autor: haj - 
24. listopadu 2015
06:20

Další den zůstávají ulice Bruselu prázdné. Kvůli hrozícím teroristickým útokům zde nadále platí mimořádná opatření. Nejezdí tu metro, obchody i školy jsou zavřené a lidé většinou raději zůstávají doma. Město proto působí opuštěně a sklíčeně.

Premiér Charles Michel (39) v pondělí upozornil, že školy, univerzity i systém podzemní dopravy zůstávají zavřené i třetí den po vyhlášení nejvyššího stupně hrozby teroristického útoku. Dále jsou zavřená také muzea, kina a obchodní centra. V provozu není ani centrála NATO.

Obyvatelům bylo doporučeno, aby se vyhýbali velkým davům. Na ulicích navíc hlídkuje i armáda. Policie pak pokračuje v pátrání po podezřelých z účasti na nedávných teroristických útocích v Paříži.

V neděli večer belgická policie během protiteroristického zátahu zatkla 21 podezřelých, kteří by dnes měli stanout před soudem. Pařížský terorista Salah Abdeslam (26) prý ale mezi zatčenými nebyl. Ačkoliv hrozí riziko, že je stále v Bruselu, podle deníku Le Soir byl spatřen, jak policii ujíždí v BMW směrem k Německu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sores ( 24. listopadu 2015 10:03 )

 moiaza:přesně tak za vše mohou jen páni politici které lidi poslouchají místo aby to bylo obráceně!Proč dovolí vstup do Evropy takovým zrůdám s velmi odlišnou kulturou a hrají si na hodné politiky?! Jasně planeta patří všem lidem na světě, ale pokud jen se budou chovat slušně a mírumilovně jinak by měl každý stát mít uzavřené hranice pokud se cizinec nepřizpůsobí lidem dané země.

ivoadler ( 24. listopadu 2015 09:57 )

Z tohodle mračna pršet nebude, aspoň zatím. Jinak na mně Brusel působil sklíčeně i bez uprchlické krize. Je takovej úřednicky připossr.anej.

jarda304 ( 24. listopadu 2015 08:59 )

islamisti přeci útočí i v Číně nebo v Rusku či v Egyptě a Jemenu. Tohle nemá s demokracií nic společného. Navíc zrovna z brusele k nám dnes moc demokracie nejde...

moiaza ( 24. listopadu 2015 08:30 )

 Zřejmě je to ta kapitalistická daň za svobodu a demokracii. Máme svobodu, ale bojíme se vyjít na ulici. Máme demokracii, ale musíme poslouchat jiné.(UE,USA) Děkuji, takovou demokracii nechci! Nechci žít ve strachu, že mě před vánoci v obchoďáku někdo vyhodí do povětří i s vánočními dárky!

ochman_prca_ratha ( 24. listopadu 2015 08:18 )

b-l-be

Zobrazit celou diskusi