Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zpěvák o masakru v Bataclanu: Chlapečka před kulkami zachránila má kožená bunda

Autor: rc - 
22. listopadu 2015
13:39

Americká metalová kapela Eagles of Death Metal přežila teroristický útok v pařížském klubu Bataclan a týden po masakru se rozhodla o děsivých zážitcích promluvit. Při rozhovoru pro americký magazín Vice zpěvák Jesse Hughes (43) popsal, jak se lidé před teroristy snažili schovat v šatně. Jenže zabijáci se tam dostali a jednoho po druhém pozabíjeli. Přežil jen malý chlapec, který se skryl pod zpěvákovu koženou bundu.

V pátek 13. listopadu rocková kapela Eagles of Death Metal vystupovala v pařížském klubu Bataclan. Koncert byl v plném proudu, když do budovy vtrhli teroristé a začali střílet do lidí. Jejich krvavé řádění si vyžádalo 89 životů.

Masakr v divadle přežili členové kapely, kteří hned jak pochopili, co se děje, rychle utekli z pódia a z budovy ven. Mnoho z fanoušků se před kulkami běželo ukrýt do šatny kapely, ale ani tam nebyli v bezpečí.

„Někteří lidé se utíkali schovat do šatny, ale ti zabijáci tam vtrhli a zabili všechny. Kromě jednoho chlapce, který byl ukrytý pod mou koženou bundou,“ řekl zlomeným hlasem Jesse Hughes při rozhovoru pro Vice.

„Lidé dělali, že jsou mrtví. Byli strašně vyděšení,“ pokračoval. „Zemřeli hlavně proto, že většina z nich zůstala se svými přáteli, které nechtěli opustit. Mnoho lidí se postavilo před ostatní,“ řekl Hughes, který během rozhovoru potlačoval slzy.

Kapela se vrátila do USA začátkem týdne, kdy vyjádřila soustrast všem pozůstalým. "Ať žije hudba, ať žije svoboda, ať žije Francie a ať žijí Eagles of Death Metal."

 

Video Video z klubu Bataclan, ve kterém zaznívají první výstřely. - YouTube
Video se připravuje ...

 

kuniksicht ( 24. listopadu 2015 01:45 )

jeste jsi zapomnel na Krym........ten take anektovali, zabrali a pripojili se soulasem OSN nebo, ze by ne

renoli ( 23. listopadu 2015 09:20 )

hlupáku

ochman_prca_ratha ( 22. listopadu 2015 16:06 )

ty jsi b.l.b

realistaii ( 22. listopadu 2015 15:49 )

možná by mohl požádat svou fašistickou teroristickou vládu USA aby přestala zakládat teroristické organizace důkazy z trezorů USA , vláda USA dlouhodobě vyzbrojuje muslimské, teroristické organizace ,k vyzbrojení hitlerovské nacistické junty kyjeva se hlásí veřejně http://www.novarepublika.cz/2015/05/rezie-teroristicke-chatry-in-flagranti.html McCain se fotil s islámskými extrémisty a neonacisty! fuhrer republikánů v USA je terorista http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/mcadams-mccain-se-fotil-s-islamskymi-extremisty-a-neonacisty / V loňském roce se John McCain „zviditelnil", když se fotografoval s extremisty ze Sýrie a neonacisty z Ukrajiny, a dříve také společně s libyjským politikem napojeným na Al-Kájdu Odtajněná zpráva americké agentury: „Zařiďte vznik Islamistického státu, „aby se izoloval syrský režim“ http://www.novarepublika.cz/2015/05/odtajnena-zprava-americke-agentury.html usa = islámský stát i nacistická kyjevská junta spojenec usa je terorista okupace Srbska, Libye, Sýrie ,Iráku,Jižní Osetie, Jemenu,Srbska proběhla bez mandátu OSN ,což je přímým válečným zločinem fašismu USA a NATO, přímým porušením mezinárodního práva, porušením ,ženevských konvenci a lidských práv ,fašistické diktatury USA a NATO patří před Norimberský proces pro válečné zločince okupací Iráku čr porušila mezinárodní právo, lidská práva, a stala se součásti teroristické organizace NATO co si budeme namlouvat , každý spojenec USA stát, či politik je kolaborant s islámskými teroristickými organizacemi, které vláda USA založila, zásobuje, platí či chrání

panda82 ( 22. listopadu 2015 15:16 )

Vaše perverznost je nemístná

Zobrazit celou diskusi