Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Terorista na útěku se maskuje! Nosí paruku, brýle a sužují ho výčitky

Autor: shp - 
20. listopadu 2015
07:53

To on si pronajal černý VW Polo, kterým teroristé přijeli do Paříže a rozpoutali v ní peklo. Při masakru nevinných napomohl k zabití 129 lidí. Od té doby je Salah Abdeslam (26) na útěku. Jak policie zjistila, na úprku se maskuje, aby nebyl dopaden. Podle přítele ale teroristu nepronásledují jenom strážci zákona, ale i výčitky svědomí z toho, co provedl.

Poté, co byl strůjce útoků Abdelhamid Abaaoud zabit při středeční razii na pařížském předměstí Saint-Denis, se stal z Belgičana Salaha Abdeslama nejhledanější muž v Evropě. Policisté se nejdříve domnívali, že jsou oba muži spolu, ale nebylo tomu tak.

Jeden z teroristových přátel podle belgického webu SudInfo promluvil o tom, jak Salah Abdeslam lituje svých činů poté, co si uvědomil, že zašel příliš daleko. „Byl zaplaven emocemi z toho, co se stalo. Vydal by se nejraději policii, ale bojí se následků,“ prohlásil jeho kamarád.

ISIS by totiž ze msty zaútočil na jeho rodinu. Terorista se podle všeho nenachází v Belgii, ale policie v zemi s pátráním nepřestává. Naopak ho rozšířila ve spolupráci s nizozemskými úřady. Salah pochází z velké rodiny.

Svému bratrovi Mohammedovi, který byl zatčen kvůli podezření z terorismu, ale následně propuštěn, protože do něj nebyl zapojen, měl po útocích poslat vzkaz. Mohammed ho podle všeho žádal, ať se vydá policii. Další bratr Ibrahim byl sebevražedný atentátník, který se odpálil u pařížského café. Nikoho naštěstí nezabil.

renoli ( 20. listopadu 2015 10:48 )

Tak pán má výčitky svědomí ? Je vidět, že nemá šajnu co to nějaké svědomí je. Jinak by si výčitky svědomí nepletl s pocitem strachy stažené pr.dele.

zelvik22 ( 20. listopadu 2015 10:34 )

Chudinka byl zaplaven emocemi, sužují ho výčitky...tak naivní řeči mu snad nemůže zbaštit ani malé dítě.

jana999 ( 20. listopadu 2015 09:52 )

už by měly opravdu s islámem v evropě tvrdě zatočit, nepatří to sem a za tohle naši předkové svůj život nepokládali at táhnou kam je srdce táhne, my to tu nechceme

refresh ( 20. listopadu 2015 09:28 )

Chudák malej terorista. No tak co, už se Salahu neschovávej, vylez a co jsme si, to jsme si.

marti33 ( 20. listopadu 2015 09:25 )

Švýcarští muslimové jsou taky smutní. Na FB švýcarské Zentralrat muslimen byly smutné komentáře že se podařilo zabit jen 140 lidí, ačkoliv byla větší příležitost.

Zobrazit celou diskusi