Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Máma se při masakru v Paříži obětovala: Vlastním tělem ochránila syna před kulkami

Autor: shp - 
19. listopadu 2015
09:54

Chtěla svého malého syna potěšit a vzít ho na koncert pro dospělé. Jenže netušila, že vystoupení metalové formace Eagles of Death Metal v pařížském klubu Bataclan napadnou teroristé. Když začali pálit do davu, zakryla matka Elsa Delplace (†35) tělem svého pětiletého syna Louise. Džihádisté ji zabili, ale svého syna zachránila.

Elsa vzala svého milovaného syna na koncert společně s babičkou Patriciou San Martin (†61). Když teroristé nelítostně spustili palbu, obě ženy kryly dítě svými těly. Obě při snaze zachránit Louise zemřely, chlapec však přežil.

Policisté ho našli schouleného pod matčiným tělem. Celý byl pokryt její krví. „Elsa Delplace a její maminka Patricia zemřely v pátek po zásahu smrští kulek uvnitř klubu Bataclan,“ napsala kamarádka odvážné matky Sihem Souid pro magazín Le Point.

Její syn Louis, její světlo života, byl s ní. Našli jsme ho v nemocnici Vincennes, rozrušeného a celého pokrytého matčinou krví,“ dodala. Na svou kamarádku nikdy nezapomene.

Elsa byla veselá osoba, která měla na tváři úsměv i v těžkých chvílích,“ vzdala jí hold. Teroristické útoky z 13. listopadu si v Paříži vyžádaly 129 lidských obětí a kolem stovky zraněných.

bizon_pepa ( 19. listopadu 2015 17:22 )

Ale proc? V jinych zemich to funguje trosku jinak nez u nas. Jednak deti vstavaji do skoly rano dele. A jednak i koncert je bran jako kulturni akce. Neni to jako u nas, ze koncertu je potreba se ozrat a pokud mozno servat. Vzdyt oni napr. Berou deti i na fotbal. Coz u nas nelze. Proto to nelze srovnavat s nasi zkusenosti.

martinapip ( 19. listopadu 2015 16:06 )

Jižní národy fungují jinak a třeba v Itálii děti kolem 110 ještě běhají venku, po restauracích.. Jiný kraj, jiný mrav..když byste tam žil od malička, dělali by to Vaši rodiče, pochybují, že byste byl jiný a zcela jinak vychovával dítě..

adorator ( 19. listopadu 2015 13:43 )

že ty rozum nemáš ani dneska, neznamená, že 5-ti leté dítě ho nemá taky. Ale i tak je to irelevantní, střílelo se tam na více místech... Ale než nadat těm zmr..m co tam stříleli do lidí, napadneme matku, že tam neměla být

adorator ( 19. listopadu 2015 13:39 )

přesně tak. Střílelo se i venku na ulici, v restauracích...

bara ( 19. listopadu 2015 13:36 )

samozřejmě! odsouzení lidí si tyto dvě ženy - matka a babička - rozhodně nezaslouží.

Zobrazit celou diskusi