Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Poslední foto psí hrdinky Diesel. #JeSuisChien truchlí svět pro fenku, kterou odpálila teroristka

Autor: všm, ljš - 
18. listopadu 2015
22:29

Na internetu se objevila nová fotografie statečné psí hrdinky Diesel. Na ní je zachycena jen pár vteřin před tím, než ji sebevražedná atentátnice vyhodila do vzduchu. Stalo se tak při razii v pařížské čtvrti Saint-Denis proti islamistům. Policisté i neznámí lidé pro psí bojovnici truchlí jako pro další z obětí nesmyslného radikalismu. 

Po sociálních sítích se začal jako pocta pro fenku i další oběti šířit vzkaz #JeSuisChien. V překladu to prakticky znamená „Já jsem pes“. Odkazuje to na tradici, která se zavedla po útocích na magazín Charlie Hebdo. V ten den se začala na internetu objevovat hesla #JeSuisCharlie

Podle očitého svědka poslali policisté Diesel, která byla trénována na detekování výbušnin, aby prozkoumala byt, ve kterém se zabarikádovali teroristé. Když se k němu ovšem přiblížila, vyšla z něj žena s kalašnikovem v ruce a začala střílet do policistů. Poté odpálila sebevražednou vestu, kterou měla na sobě. Exploze psí hrdinku roztrhala na kousky.

Při zhruba sedmihodinové razii na pařížském předměstí Saint-Denis zneškodnila ve středu francouzská policie teroristickou buňku údajně odhodlanou spáchat nový útok. Při akci policisté zadrželi osm lidí a přinejmenším dvě osoby zahynuly, informoval prokurátor François Molins. Některá světová média přinesla informaci, že jedním z mrtvých je údajný organizátor pátečních atentátů v Paříži Abdelhamid Abaaoud. Prokurátor ale uvedl, že identitu ani přesný počet mrtvých zatím nezná.

marianskelazne ( 21. listopadu 2015 06:43 )

Krasne, je to tak, neni co dodat... od Putina take uzasne gesto..

dopdel ( 19. listopadu 2015 11:29 )

zada-souhlas

suveren ( 19. listopadu 2015 11:05 )

zada-

zada ( 19. listopadu 2015 09:25 )

Milá Diesel, nech´t je Ti tam "za duhou" krásně. Na lidi nevzpomínej ve zlém, i když jsi kvůli nim přišla o život. Lidi jsou hlupáci, duševně nemocní hnaní za byznysem,nesmyslnou vírou, mamonem, koryty, mocí..... Tomu ty nemůžeš, protože Tvá duše je inteligentní, charismatická a empatická, bohužel rozumět. Snad jednou lidstvo alidé pochopí, že jsou v rukou pár duševně chorých, pro které je bohatství a moc ovládat druhé tím největším požitkem. Snad to pochopí brzo. Přeji Ti milá Diesel krásný svět tam "za duhou". Já osobně mám 4 psy z útulku (beru si vždycky ty starší co nikdo nechce), dalších 11 už odešlo stářím "za duhu". Dožili u mě snad v lásce, porozumění a pohodě. Nevím, a doufám snad. Snažil jsem se. Děkuji svým psům a zvířatům vůbec , že mi vrátili duši tam kam patří. A že mi do ní vrátili světlo . Lidi to bohužel snad ani nedokážou. Možná jen na chvíli. Měj se tam krásně a děkujeme Ti všichni za odvahu a lásku, Diesel, a pozdravuj tam ty moje chlupáče

tochadda ( 19. listopadu 2015 07:58 )

Lidi, nebo spíš tvorové, co si říkáte lidi: Nezatahujte do svých nesmyslných válek,rvaček, zabíjení zvířata, která vaši debilní touhu stále se rvát a ničit nechápou. Ať je to o psech,koních,jakémkoli zvířeti.Snad příroda brzy lidstvo vyhladí,aby ostatní zvířata mohla konečně žít po svém.

Zobrazit celou diskusi