Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policejní fenku Diesel zabila sebevražedná atentátnice: Ztratili jsme parťáka, pláčou policisté

Autor: ljš - 
18. listopadu 2015
14:02

Hrdinou dramatické razie proti islamistům je fenka. Sebevražedná atentátnice, která měla blízko ke strůjci atentátů Abdelhamidu Abaaoudovi, chtěla zabít co nejvíc policistů. Nakonec je její jedinou obětí statečný sedmiletý belgický ovčák jménem Diesel.

Podle očitého svědka poslali policisté Diesel, která byla trénovaná na detekování výbušnin, aby prozkoumala byt, ve kterém se zabarikádovali teroristé. Když se k němu blížila, vyšla z něj žena s kalašnikovem v ruce a začala pálit do policistů. Poté odpálila sebevražednou vestu, kterou měla na sobě. Exploze bohužel psí hrdinku roztrhala na kousky.

Zprávu o její smrti tweetovala francouzská policie. „Byla zabita teroristy při operaci v Saint-Denis,“ oznámili. Na internetu nad její smrtí lidé okamžitě začali vyjadřovat lítost. „Je to, jako kdybychom ztratili jednoho z našich kolegů,“ napsal podle deníku Daily Mail jeden z policistů. „Zemřel za naše barvy,“ přidal se další uživatel.

Práce policejních psů je pro speciální antiteroristickou jednotku RAID zcela klíčová. Do zátahu proti buňce džihádistů bylo zapojeno přes sto policistů a vojáků. Krom sebevražedné atentátnice při ní zemřel další radikál, kterého policie zastřelila. Tři lidi, kteří se v bytě ukrývali a jejichž identita zveřejněna zatím nebyla, bezpečnostní jednotky dopadly živé. Nedaleko bytu zadržela policie dva další lidi. Později byla zveřejněna informace o dalších dvou dopadených. Zraněno bylo pět policistů, jejich stav ale není vážný.

kukuku ( 18. listopadu 2015 19:07 )

Kdyby nezachraňoval nebo nedělal něco smysluplného, tak by žral zbůhdarma.

k0r0ze ( 18. listopadu 2015 18:42 )

Až na to, že to nebyl pes, ale fenka. Poněkud upocený překlad agenturní zprávy - chce to dávat větší pozor.

petrchpraha ( 18. listopadu 2015 18:32 )

tady je klonů víc jak vopic v New Orleans

naidka ( 18. listopadu 2015 18:13 )

Proč mám ten dojem, že si píšu pořád s jedním a tím samým debilem.

petrchpraha ( 18. listopadu 2015 18:07 )

když ho máš tak už ho nedostaneš

Zobrazit celou diskusi