Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Ďábelský škleb do objektivu: Teroristu zachytily při obhlídce cílů kamery

Autor: ljš - 
16. listopadu 2015
15:26

Procházel se ulicemi a věděl, že zanedlouho spustí masakr! Když si terorista Salah Abdeslam při obhlídce cílů v centru Paříže všiml kameramana, který zrovna v ulicích natáčel ilustrační záběry, prošel kolem něj a zašklebil se do kamery.

Na záběrech, které zveřejnila televize Sky News, není na první pohled nic překvapivého. Obrázky semaforů střídá dav bezejmenných lidí kráčejících ulicemi, turisté vyrážející na projížďku na kolech a podobné ilustrační záběry.

Až tři dny po tragédii se ukázalo, že muž procházející před kamerou, která zrovna snímala vchod do jedné z pařížských kaváren, a smějící se do kamery, je terorista Salah Abdeslam. Ten je nyní jedním z nejhledanějších mužů na světě.

Ukázalo se, že byl jedním z džihádistů, kteří páteční teroristické útoky pomáhali organizovat. Podle vyšetřovatelů je tím, kdo si v Belgii pronajal vůz Volkswagen Polo, který ke koncertnímu sálu Bataclan dovezl tři sebevražedné útočníky.

Abdeslam tak v den tragédie zřejmě kontroloval místa, která se měla stát terčem útoku. Jeho bratr Ibrahim se navíc později odpálil před restaurací Comptoir Voltaire, která se podobá podniku, jenž je zabírán v době, kdy se Salah zašklebí do kamery.

Terorista je na záběrech vidět v čase 0:14:

Video Terorista Salah Abdeslam na záběrech televize Sky News - SkyNews.com
Video se připravuje ...

 

lunatic ( 16. listopadu 2015 18:01 )

Od počátku nepochybuji o tom,že za vším stojí Alláh

honza54.. ( 16. listopadu 2015 17:57 )

nevěřím nikomu ani isis, ani američanům, ani rusům, ani sousedovi

lunatic ( 16. listopadu 2015 17:27 )

Podle fota č.9 z fotogalerie jsem se,jako laik domníval,že po odpálení trhavin budou daleko více zdecimováni ;inu-tvrdý výcvik...

Zobrazit celou diskusi