Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Vrah českých turistů dostal doživotí! Mjacajovi slzy nepomohly

Autor: lm, ČTK - 
16. listopadu 2015
15:56

Vrah českých turistů dostal doživotí! Albánec Sokol Mjacaj (20) byl uznán vinným z chladnokrevné vraždy a nedovoleného ozbrojování. Soud neobměkčily ani jeho slzy, s jejichž pomocí chtěl minulý týden dosáhnout nižšího trestu.

Mjacaj přepadl české turisty v Albánii 3. července. Obžalovaný před soudem tvrdil, že v osudný den měl v úmyslu okrást nějaké turisty, protože neměl peníze. Po dvouhodinovém čekání na hlavní cestě, kdy kolem neprojel žádný vůz, mu zastavil nissan, ve kterém cestovaly jeho dvě pozdější oběti – Anička a Michael. Chtěl s nimi prý na zadním sedadle jet až ke kamennému mostu Ura e Mesit, vzdálenému 2,5 hodiny jízdy. Řekl, že je hodlal okrást teprve tam, protože v blízkosti není policie a měl by dost času utéct.

Přepadeným během jízdy Mjacaj sebral mobilní telefony, aby nemohli zavolat policisty. Muž se pak v jednu chvíli pokusil zmocnit namířené zbraně. Obžalovaný uvedl, že vystřelil, protože se bál, že by muž mohl zbraň použít proti němu. Ženu prý zabil náhodou, když se vůz po zasažení řidiče vymkl kontrole. 

Během soudního řízení několikrát prohlásil, že pochází z chudé rodiny, měl smutné dětství, přišel o matku a loupil, aby se mohl postarat o svého postiženého bratra. Nikdy přitom nevynechal možnost se rozplakat. Při posledním stání podle webu Botasot plakal a se slzami v očích naříkal a prosil o nižší trest. Marně!

Albánský soud dnes poslal Sokola Mjacaje na doživotí do vězení s ostrahou. Soudního řízení se zúčastnili i zástupci českého velvyslanectví.

frantacizek ( 16. listopadu 2015 23:43 )

u nás by dostal podmínku, pač má ve jméně Sokol

lunatic ( 16. listopadu 2015 17:22 )

S pomocí Sokola by mu totiž hrozilo,že bude pak muset s ostatními Albánci "podnikat" ve výpalném

lunatic ( 16. listopadu 2015 16:27 )

Proč ty slzy? Vždyť nebude muset nadosmrti pracovat!Já bych soudce velebil

Zobrazit celou diskusi