Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kdo jsou teroristé z Paříže? Francouz, žena, děti a uprchlík?

14. listopadu 2015
17:35

Osm vycvičených zabijáků, vyzbrojených kalašnikovy a opásaných vestami s výbušninami rozpoutalo v pátek večer v centru Paříže krvavý teror. Kdo byly tyto lidské zrůdy, které ve jménu Islámského státu povraždily přes 120 lidí a desítky zranily tak, že nyní bojují o život?

Co zatím víme o útočnících?

  • Všichni velmi dobře mluvili francouzsky.
  • Ti, kteří útočili v klubu Bataclan, byli ve věku 18–20 let.
  • V klubu Bataclan byly nalezeny tři kalašnikovy
  • Dva mrtví teroristé z klubu se těsně před zásahem policie odpálili. Třetí zemřel rukou policie.
  • Spojovala je nepochopitelná motivace ve jménu džihádu povraždit desítky nevinných lidí.
  • Útočníci měli kontakty v Belgii. Auto jednoho z nich bylo v Belgii registrováno.
  • Teroristé byli rozděleni do tří týmů.
  • Všichni na sobě měli identické vesty s výbušninami.

Zatím jsou známy detaily o čtyřech útočnících:

Francouz

Podle francouzských médií byla u jednoho z útočníků z hudebního klubu Bataclan zjištěna totožnost. Byl to muž francouzské národnosti, ročník narození 1985. Pochází údajně z pařížského předměstí Courcouronnes a bezpečnostní služby ho znaly jako radikála. Byl znám svou agresivitou. V minulosti byl už trestán. V roce 2010 se zradikalizoval, ale nebylo o něm známo, že by byl členem nějaké skupiny.

Syřan

U jednoho z mrtvých teroristů byl nalezen syrský pas. Jednalo se útočníka ze stadionu Stade de France. Podle údajů v pase byl ročník 1990. Údajně překročil hranice Řecka 3 října jako uprchlík.

I francouzská média uvádějí, že tento pas patřil uprchlíkovi, který přišel do Evropy 3. října a hranice Evropy překročil v Řecku na ostrově Leros. Byl ztotožněn podle pravidel EU. Do Evropy vstoupil prý se skupinou dalších 68 lidí.


Žena
Do pařížského krveprolití byla podle francouzské rozhlasové stanice zapojena také žena. Odkazují na výpověď svědkyně z klubu Bataclan. Podle některých informací však nebyla ozbrojena a dvojici terotistů do klubu "pouze" doprovázela.

Vzhledem k vyloženě na ženy zaměřené propagandě, kterou ISIS používá při rekrutování nových členů, to není bohužel velké překvapení. V průběhu posledních měsíců bylo zaznamenáno několik případů, kdy mladé dívky utíkaly k džihádistům.

Egypťan
Alesoň jeden z útočníků byl egyptské národnosti. Egyptský pas se našel na stadionu Stade de France, kde došlo k sebevražedným explozím.

"Děti"
Mezi útočníky byli také dva mladiství - chlapec a dívka ve věku 15 - 18 let. Také na sobě odpálili vestu plnou trhavin.

Belgičani
Tři z útočníků pocházejí z okolí Bruselu. Belgická policie v Bruselské čtvrti  při razii zadržela mnoho lidí, kteří by s útoky mohli mít spojitost.

Seznam teroristů budeme postupně rozšiřovat. Těla teroristů byla převezna k pitvě. Policie doufá, že všechny bude možné ztotožnit právě pomocí DNA.

ONLINE Z PAŘÍŽE ČTĚTE ZDE >>>

hejhej ( 15. listopadu 2015 19:46 )

jiri.k: Muslimové uznávají Mohameda a jeho ducha Alláha , což je vyznávání násilí, znásilňování, vraždění a neuznávání žen. To pěstují v synech od narození a je úplně jedno, jaké mají občanství. Chyba každého státu, že ještě těm pomatencům a násilnickým fanatikům stavějí mešity.

krakonos500. ( 15. listopadu 2015 00:21 )

Charles Manson tvrdil, že vraždit lidi mu přikázali Beatles prostřednictvím skrytých zpráv ve svých písních, muslimští fanatici slepě následují korán a zaslepení křesťani tvrdí, že nemůžou respektovat homosexuály, protože jim to nařídil Bůh. Islamofobové by konečně mohli přestat argumentovat doslovnými příklady z koránu. Nebo třeba začít celkově přemýšlet mozkem a neházet všechno do jednoho pytle.

jiri.k ( 14. listopadu 2015 23:23 )

Sám jsi tele, ale moudré.

krakonos500. ( 14. listopadu 2015 23:22 )

Nejvíce obětí IS jsou muslimové, chudáci

jiri.k ( 14. listopadu 2015 23:18 )

Kdepak, maji už od mala vymyté mozky a vědí přesně, co maji dělat. A navíc: proč myslíš, že se utopí ženy a děti a muži si v klidu dojedou na lodi? Protože u muslimů je nejdřív chlap, pak dlouho nic a potom děti a pak velbloud, kůň......no a potom někde možná ženská. Ale nesmí být rozvedená, protože pak je před ní ještě ovce a kráva.

Zobrazit celou diskusi