Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Na stadionu smrti byl i Lukáš z Prahy: Drželi nás tam v hrůze 4 hodiny!

Autor: Jan Doležal - 
14. listopadu 2015
13:38

Chtěl mít skvělý zážitek, a tak se známými vyrazil do Paříže na přátelský fotbalový zápas Francie s Německem. Lukáš K. (19) z Prahy pro Blesk.cz popsal, co se dělo před útoky a během nich. Všechno viděl na vlastní oči.

Fotbalový stadion Stade de France byl nabitý k prasknutí a atmosféra byla nepopsatelná. „Zhruba po deváté večer se najednou ozval výbuch. Všichni se otáčeli a pokřikovali na sebe. Nikdo nevěděl, co se stalo. Protože ale všichni mají mobily, bylo jednoduché zjistit, co se v Paříži v tu chvíli děje. Pak se ozval další výbuch a pak ještě jeden,“ vyprávěl Blesk.cz Lukáš.

Na stadionu se strhla panika. Lidé se všemožně snažili někam ukrýt, i když nebylo kam. „Viděl jsem rodiče s dětmi, jak utíkají tam, kde z šaten přicházejí hráči. Byli vyděšení. Mysleli si asi, že se tam schovají,“ popisoval mladý muž. Na velkoplošné obrazovce v tu chvíli sledoval, jak po zuby ozbrojená ochranka odvádí do bezpečí prezidenta Françoise Hollanda.

„Policie nás držela na stadionu čtyři hodiny. Než nás propustili, nařídili nám, že musíme jít nejkratší cestou přímo do hotelu. Když jsme vyšli ven, ulice byly plné lidí. Byli vyděšení, někteří plakali, jako by nemohli pochopit, co se stalo,“ dodal Lukáš.

Z toho, co zažil, se prý nemůže vzpamatovat. „Je to vůbec to nejhorší, co jsem v životě zažil, a doufám, že už nikdy nic podobného nezažiju,“ dodal Lukáš a hlas se mu chvěl.

ohrazenice ( 15. listopadu 2015 10:01 )

Vy asi neumíte číst tak neodpovídejte. Já jsem žádné náboženství nejmenoval. Je vidět že jste fanatik do něčeho co přináší jenom zkázu. Jak by bylo na světě krásně kdyby žádné náboženství neexistovalo a lidé na celém světě by se domluvily bez násilí. O tom jsem přesvědčen. Asi jste muslim tak proč se tam neodstěhujete do toho Vašeho muslimského fanatismu. Už neodpovídejte já nemám čas se bavit s fanatiky.

mustafaibrahim. ( 14. listopadu 2015 19:15 )

Korán a muslimská víra v tom není, je v tom prázdnota, zloba, idiotismus a možná i strach a bezmoc

quonex ( 14. listopadu 2015 19:09 )

Zatím jsem si nevšiml, že by Hollande něčemu nevelel. Takhle se třeba zachoval během 2WW Churchil a britská královna, když zůstali v Londýně a bylo velmi nejisté, zda se Němci do Londýna dostanou. Dnes by se tak zachoval jen Putin (bohužel). Ostatní by se podělali strachem jak ten Hollande. To je hanebné. Proto to tady taky tak vypadá.

ohrazenice ( 14. listopadu 2015 19:07 )

Ono to je jedno jak se to náboženství nazívá vždy se zabíjí ve jménu nějakého boha. Všichni se vymlouvají na boha protože bůh neexistuje a tak se nemůže bránit. A je jedno zda se zabíjelo v 15 století nebo dnes.

ohrazenice ( 14. listopadu 2015 19:01 )

Lukáši nechci tě zastrašovat ale tohle budeš zažívat bohužel dost často i když asi ne jako přímý účastník. Politici a nejen oni vidí v přívalu uprchlíků zisky na svá konta a asi víš že peníze jsou vždy na prvním místě. Dovolil jsem ti tykat protože mně je 63 let a pokud jsem se tě tykáním dotknul tak se omlouvám.

Zobrazit celou diskusi