Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zachránilo je, že byli na pódiu: Kapela z klubu smrti je v pořádku

Autor: ljš - 
14. listopadu 2015
08:22

Jejich show byla v plném proudu, když do lidmi nadupaného sálu vešlo několik teroristů a začali do davu bezhlavě střílet. Na místě zůstaly desítky mrtvých, kapele Eagles of Death Metal se ale podařilo uniknout. Hlavně díky tomu, že byli na opačné straně sálu na pódiu.

O osudu kalifornské kapely se dlouho nic nevědělo, fanoušci zoufale hledali informace na jejích internetových stránkách, ty ale záhy kvůli přetížení vypověděly službu.

Po půlnoci se na Facebooku objevila první zpráva, mnoho nového ale nepřinesla. Stále se snažíme zjistit, jak na tom kapela a tým jsou z hlediska bezpečnosti. Naše myšlenky jsou se všemi, kdo jsou touto tragédií zasaženi,“ psal management kapely v příspěvku.

Později ale v amerických médiích promluvila manželka bubeníka Eagles Juliana Doria, která fanoušky uklidnila. Manžel mi volal, že mě miluje a je v bezpečí. Všem, kteří byli na pódiu, se podařilo utéct,“ řekla deníku The Washington Post. Stále se se zatajeným dechem modlíme za všechny, kdo tam byli,“ dodala.

V Paříži měla v sobotu vystoupit také slavná kapela U2. Ta ale po nočních událostech koncert odvolala. „V šoku a s hrůzou jsme sledovali pařížské události. Naše srdce jsou se všemi oběťmi a jejich rodinami. Jsme zdrceni ztrátami na životech na koncertě Eagles of Death Metal a naše myšlenky a modlitby jsou s kapelou a jejími fanoušky. Doufáme a modlíme se také, aby všichni naši fanoušci v Paříži byli v pořádku,“ napsala skupina na své stránky.


Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi