Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Další průšvih Obamovy ochranky: Strážce posílal fotky přirození 14leté dívce

Autor: val, ČTK - 
13. listopadu 2015
20:02

Tajná služba Spojených států (USSS), která mimo jiné stráží amerického prezidenta a jeho blízké, čelí dalšímu problému. Jeden z jejích členů byl zadržen a obviněn z nabízení sexu nezletilé dívce. Podle agentury AP jí posílal obscénní fotografie a vzkazy. V případě viny mu hrozí až deset let za mřížemi.

Podle vyšetřovatelů si člen ochranky Lee Moore krátil službu v Bílém domě psaním se 14letou dívkou, za kterou se vydával policista pracující v utajení. Poslal jí mimo jiné fotografii svého přirození a také si s ní kvůli sexu domlouval schůzku. Moore podle médií v Bílém domě kontroloval doklady návštěvníků.

Tajná služba se v uplynulých letech potýkala s řadou selhání a skandálů, za což čelila tvrdé kritice. V reakci na selhání loni rezignovala tehdejší šéfka této federální agentury Julia Piersonová.

Nejzávažnější bezpečnostní skandál se stal loni v září, kdy bývalý americký voják Omar Gonzales přelezl plot u Bílého domu a pronikl několik desítek metrů do interiéru sídla amerického prezidenta, než jej zadrželi příslušníci ochranky. Tajná služba se dostala do řečí už v roce 2012, kdy před návštěvou amerického prezidenta Baracka Obamy v Kolumbii trávila zhruba desítka jejích mužských členů večer s najatými prostitutkami.

USSS spadá pod ministerstvo vnitřní bezpečnosti. Služba byla založena v roce 1865 a má za úkol ochraňovat prezidenta a členy jeho rodiny, viceprezidenta s rodinou, kandidáty na prezidenta a další vysoké vládní činitele s jejich rodinami.

kapturek ( 14. listopadu 2015 07:14 )

posilal fotky prirozeni ? posilat fotky Obamy neni trestne ne ? to je taky takove cerne prirozeni, Obama - nejvetsi terorista sveta

japos22 ( 13. listopadu 2015 23:01 )

Blbky to nerozhodí, zase něco začnou blábolit o komunismu, mají to tam vybraný

Zobrazit celou diskusi