Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Holčičce (†9) uřízli hlavu, šlo o konflikt znepřátelených skupin Tálibánu

Poprava devítileté Šukrii vyvolala v Afghánistánu vlnu nevole.
Poprava devítileté Šukrii vyvolala v Afghánistánu vlnu nevole.  (Autor: Twitter)
Autor: shp - 
13. listopadu 2015
14:46

Bylo jí teprve devět let, neměla tušení, co její rodina provedla, ani proč musí trpět. S příbuznými ji unesli a nakonec brutálně popravili. Šukrii zaživa uřízli hlavu. Vše proto, že její rodina patřila ke členům Tálibánu, které zabila znepřátelená skupina stejné teroristické organizace v Afghánistánu.

Oběti byly uneseny na začátku října a popraveny na začátku listopadu. Kromě Šukrii tálibánská skupina uřízla hlavu čtyřem mužům a dvěma ženám. Všichni patřili k hazárské etnické skupině. A právě vražda Šukrii, jejíž jméno znamená v překladu děkuji, vyvolala v zemi velkou vlnu nevole.

Lidé vyšli do ulic s fotkami zavražděné dívky a protesty se zesílily při jejím pohřbu. Několik demonstrantů proti násilí Tálibánu mělo na sobě bílá prostěradla, na nichž si namalovali červené čáry na krcích, které symbolizovaly uříznuté hlavy.

Několik lidí se při smutečním průvodu semklo kolem rakve Šukrii a drželo se za ruce. Večer pak lidé zapalovali za dívku a její příbuzné svíčky. Násilí spojené s teroristy však v Afghánistánu i okolních zemích roste. Konflikty vně teroristické organizace také nejsou výjimečné.

XLADI ( 19. ledna 2016 12:46 )

Asi jako rádci v EU. Už se rok radí co s čmoudama co sem lezou po desetitisících.

frantaklika ( 4. prosince 2015 20:55 )

budou se pohoršovat na tímto skutkem, ale stejně jim v těch primitivních palicích nedojde, že za vše může to tupé středověké náboženství. V podstatě pro nás je jen dobře, že se vzájemně vyvraždí, jakákoliv převýchova je marná. Holčina by měla jednou děti a to by byli stejní zmr*di, kteří by řezali hlavy zase jiným dětem z konkurenčního kmene. Čím dřív se vymlátí tím lépe pro nás.

rumungro ( 4. prosince 2015 18:06 )

Po letech války tam zůstalo přes tisíc americkych poradců.A ti se radí a radí...

sores ( 13. listopadu 2015 16:17 )

 Už aby se příroda na nás dožrala a zahubila celou planetu! Lidstvo je čím dál horší, tihle černí fanatici bez kultury jsou největší doby.tek planety. A Merklová b.e.stie jim ještě napomáhá. Už se jich Evropa nikdy nezbaví!!!!!

barracuda.sro ( 13. listopadu 2015 15:32 )

Řezat hlavy dětem,můžou jen islámský prasata. Tady ten dobytek je potřeba vyhubit.

Zobrazit celou diskusi