Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Oběti džihádisty Johna: Těmto nebožákům uřízl hlavy!

  • Autor: shp - 
    13. 11. 2015
    10:32

    Džihádista John alias Mohammed Emwazi je mrtvý, hlásá zdroj z amerického ministerstva obrany i syrská opozice a celý svět se raduje. Jeho kudlou však zemřelo mnoho nevinných obětí, kterým krvelačný terorista z ISIS uřízl hlavy. Z videí, která zachycují jejich popravy, stále běhá mráz po zádech a příbuzným zavražděných přinášejí noční můry. Toto jsou nevinní, kteří se stali jeho oběťmi. Nechť odpočívají v pokoji, když jejich odchod byl tak krutý.

  • 1.James Foley (†40)

    První veřejně popravená a nejznámější oběť, která zemřela Emwaziho rukama. Americký novinář byl zajat v Sýrii, kde dokumentoval bezpráví a boj rebelů. Padl však do zajetí ISIS a 19. srpna 2014 se objevilo video, na němž Foley odříkává naučený antiamerický text a džihádista John hrozí jeho dekapitací, pokud USA nepřestanou s nálety na pozice ISIS v Iráku. Nepřestaly a Foley zemřel krutou smrtí.
    James Foley James Foley | Reuters/ČTK/Reprofoto youtube.com

  • 2.Steven Sotloff (†31)

    Americko-izraelský novinář Sotloff byl taktéž zajat v Sýrii. Do rukou teroristů padl už v roce 2013. Podmínky pro jeho propuštění byly stejné jako u Foleyho. Sotloff byl popraven v září 2014 v syrské poušti. I jemu džihádista John krutě uřízl hlavu. Stejně jako u Foleyho vše teroristé nahráli na odstrašující video.
    Steven Sotloff Steven Sotloff | Reuters/ČTK/Reprofoto youtube.com

  • 3.David Haines (†44)

    Britský humanitární pracovník padl do zajetí, když pomáhal lidem sužovaným válkou v syrském táboře. Džihádista John vyhrožoval jeho zabitím po dekapitaci Sotloffa. Chtěl tak zastrašit všechny spojence USA. Hainese všichni popisovali jako dobrosrdečného chlapíka, kterého stála jeho povaha nakonec život. I jeho džihádista John usmrtil nožem v září 2014. Zůstala po něm malinká dcerka.
    David Haines David Haines | Reuters/ČTK/Reprofoto youtube.com

  • 4.Alan Henning (†47)

    Britský taxikář se srdcem na pravém místě se rozhodl pro humanitární práci v Sýrii. Varovali ho před ní, říkali mu, jak je nebezpečná, ale on se rozhodl neuposlechnout. Zůstala po něm manželka a dvě děti, které musí žít s tím, že jejich milovaný choť a táta zemřel brutální smrtí, kterou viděl celý svět.
    Alan Henning Alan Henning | Reuters/ČTK/Reprofoto youtube.com

  • 5.Peter Kassig (†26)

    Američan Kassig byl ranger, který proti teroristům bojoval. V zajetí ale přijal islám, což zvyšovalo jeho šance na přežití. Ani víra, kterou vyznávají teroristé z ISIS, mu však nepomohla. Na rozdíl od ostatních zavražděných však jeho poprava nebyla zveřejněna. Pouze snímek Kassigovy uříznuté hlavy vedle těla.
    Peter Kassig Peter Kassig | Reuters/ČTK/Reprofoto youtube.com

  • 6.21 syrských vojáků

    Nejkrutější video s popravou zachycuje skupinu džihádistů vedených Emwazim, kterak ve stylu hollywoodských filmů hromadně popravují 21 zajatých syrských vojáků. Oproti předchozím videím s popravami, na nichž nejsou zachycená samotná řezání hlav, ale pouze jejich začátek a hrůzný výsledek, tento záznam ukazuje vše v krvavých detailech.
    Hromadně popravení syrští vojáci Hromadně popravení syrští vojáci | Reuters/ČTK/Reprofoto youtube.com

  • 7.Haruna Yukawa (†42) a Kenji Goto (†47)

    Japonský novinář Haruna Yukawa byl zajat v srpnu 2014. Kolega Kenjo Gota se ho snažil hrdinně zachránit, ale do zajetí padl taktéž. ISIS pak ústy džihádisty Johna vyhrožoval jejich popravou, pokud japonská vláda nezaplatí výkupné ve výši 200 amerických dolarů. Nezaplatila, oba byli postupně připraveni o hlavu v lednu 2015.
    Popravení japonští novináři Popravení japonští novináři | Reuters/ČTK/Reprofoto youtube.com

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi