Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rychlojatka hrůzy: Každou hodinu tu bolestivě zemře 1300 prasat

Autor: mb - 
12. listopadu 2015
14:33

Aktivisté tajně natočili video z jatek, kde jsou prasata brutálně zabíjena v rozporu se zákony. Zaměstnanci zvířata bijí a krutému zacházení se jen smějí. Inspektor, který měl dohlížet na bezpečnost práce, svůj úkol ignoroval. Uprostřed krvavých jatek usnul.

„Tak tenhle byl ještě určitě živý,“ říká žoviálním tónem zaměstnanec, ale posílá zvíře dále do výrobního procesu. Mezitím zkušeně podřezává hrdla prasatům, která jsou ale při vědomí. To je ovšem v rozporu s platným americkým zákonem, který jasně stanoví, že předtím než může být zvíře usmrceno, „nesmí cítit bolest“. To, že prasata zabíjejí v rozporu se zákony, ví i zaměstnanec. „Kdyby tady teď bylo USDA, tak nám to tady zavřou,“ říká. USDA je zkratka pro americké ministerstvo zemědělství.

Pilotní projekt – rychlojatka

Aktivisté chtěli zdokumentovat porušování zákonů na tzv. rychlojatkách. Jedná se o pilotní projekt, do kterého je zapojeno pět jatek, a kromě urychlení práce počítá plán s tím, že dává zpracovateli větší kontrolu nad dodržováním pracovních postupů. Aktivisté ovšem natočili, že inspektor, který měl na postup dohlížet, v práci bez okolků usnul. A právě rychlost je jeden z faktorů, které nutí zaměstnance ke krutému zacházení. Každou hodinu je totiž na těchto „rychlojatkách“ usmrceno 1300 prasat.

Na šokující video už zareagovalo ministerstvo zemědělství: „Jedná se o šokující a nepřijatelné chování zaměstnanců. Pokud se ověří pravost videa, vyvodíme patřičné důsledky,“ řekl mluvčí ministerstva Adam Tarr.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

didiana18 ( 12. listopadu 2015 21:53 )

Pan Jaromir 123 a vy kde ste na to prisiel ze maso je zdrave? Ono je zdrave, ale tak pre Rakovinu, Alzheimera, srdcove choroby, parazity a je toho velka skala..........a ono sa nemusi vobec jest........Ak pochadzame z Adama a Evi, oni nejedli maso (Rajska zahrada), ak pochadzame z opic ...tiez nejedia maso, to iba my ludia zijeme ako zvery...........

vrahrychtar ( 12. listopadu 2015 18:13 )

a tobe vyprasit kozich..

vrahrychtar ( 12. listopadu 2015 18:06 )

jo. ze Stokholmu

jaromir123 ( 12. listopadu 2015 18:05 )

V čem je problém ? Přece maso je zdravé a musí se jíst.

jaromir123 ( 12. listopadu 2015 18:05 )

V čem je problém ? Přece maso je zdravé a musí se jíst.

Zobrazit celou diskusi