Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Indonésie chce bachaře nahradit krokodýly. Důvod? Nesmlouvají

Autor: mb - 
12. listopadu 2015
06:23

Šéf indonéského protidrogového úřadu Budi Waseso dostal „geniální nápad“. Odsouzence na smrt chce dovézt na opuštěný ostrov a nechat je hlídat krokodýly. Plazi prý práci vězeňské stráže odvedou lépe – s vězni nediskutují a neberou úplatky.

„Vysadím tam tolik krokodýlů, kolik jen budu moci. Osobně vyhledám ty nejzuřivější jedince,“ vysvětloval svůj plán Waseso indonéským médiím. „Neberou úplatky, nedají se podplatit. Ani za nic je nepřesvědčíte, aby nechali vězně utéct,“ dodal.

Indonésie má jedny z nejpřísnějších antidrogových zákonů na světě. Jen tento rok země popravila nejméně 14 cizinců za pašování drog. Mezi popravenými nechyběli občané Brazílie, Austrálie, ale třeba i Nizozemska. Přestože má převážně muslimská země takto přísné zákony, drogový problém sužuje indonéskou společnost a drogy jsou k dostání i ve vězení, kde bují rozsáhlá korupce.

Kdy a kde vznikne unikátní vězení ale Budi Waseso nespecifikoval, mluvčí protidrogového úřadu Slamet Pribadi jen prohlásil, že se plánuje „speciální vězení pro vězně odsouzené na smrt“.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi