Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Završení genocidy? Do pěti let prý nebude v Iráku jediný křesťan

Autor: mb - 
11. listopadu 2015
20:03

Irák bez jediného následovníka Krista, a to do pěti let. Tvrdou prognózu představila katolická organizace Aid to the Church ve zprávě, která se zaměřila na pronásledování křesťanů. Situace je kritická nejen v Iráku, ale i v ostatních zemích Blízkého východu. Kolébka křesťanství se tak může definitivně změnit v baštu muslimských extremistů.

„V době, kdy svět postihla uprchlická krize, islamistické skupiny provádějí etnické čistky křesťanů, obzvláště pak v Africe a na Blízkém východě. Pokud toto bude pokračovat, existence církve v těchto regionech je ohrožena,“ uvádí zpráva.

Že nejde o prázdná slova, dokládá i následující varování: „Dochází k masivní emigraci křesťanů z Blízkého východu, zvláště ze Sýrie a Iráku. Křesťanství může v Iráku během pěti let zcela vymizet.“

Z milionu křesťanů jich zbývá jen 200 tisíc

Před invazí amerických vojsk do Iráku bylo v zemi milion křesťanů. Následující chaos a pronásledování přinutily Iráčany opustit zemi. Nyní jich v zemi žije podle optimistických odhadů zhruba 200 tisíc.

Zpráva navazuje na mezinárodní konferenci, která se uskutečnila koncem října v Řecku. Zástupci různých křesťanských církví, ale i muslimové hledali řešení, jak zabránit sektářskému násilí a zastavit genocidu křesťanů.

Kromě katolické církve na utrpení křesťanů dlouhodobě upozorňuje pravoslavná církev, která dokonce označila ruskou misi v Sýrii za „svatou válku“. „Boj s terorismem, to je svatá válka,“ prohlásil vysoce postavený klerik Ruské pravoslavné církve Vsěvolod Čaplin.

Krutý ISIS a sexuální otrokyně

Islámský stát krutě pronásleduje křesťany a další náboženská hnutí. Znásilňují ženy a dívky a používají je jako sexuální otrokyně. Zajaté muže bez milosti zabíjí. Křesťané jsou však kromě Blízkého východu pronásledováni také v řadě zemí Afriky, ale například i v Číně. Podle expertů je současná vlna pronásledování srovnatelná s pronásledováním křesťanů v době starého Říma.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jaromir123 ( 12. listopadu 2015 10:00 )

Honem pište - za chvíli to tu zruší.

honza54. ( 11. listopadu 2015 23:42 )

NO KONEČNĚ!!!! BUDU MÍT 6 ŽEN, TO SI UŽIJU!!!! ALE KDO JE BUDE ŽIVIT?

prycsnima ( 11. listopadu 2015 23:29 )

V nemecku uz vyklidili krestansky kostel pro ubytovani molsemskych uprchliku.adolfka angela uz na tom pracuje.takze krestane do peti let asi uz ani v evrope nebudou.

realistaii ( 11. listopadu 2015 22:45 )

banderovská kyjevská junta řízená fašismem USA vyzbrojuje další Islámské džihádisty USA NATO = světový terorismus ,hitlerovské okupační režimy http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/ukrajina-nasadi-v-boji-proti-rusku-specialni-muslimsky-pra por/ muslimský prapor, který bude složený z Ázerbájdžánců, krymských Tatarů, Čečenců, Uzbeků a dalších národností. vláda USA 1979 založila a vyzbrojila radikální islámské teroristy a poslala je proti afganistánu od té doby terorismus používá všude kde se jim to hodí http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/CT-vysilala-zasadni-dokument-o-politice-USA-Klicovy-m uz-ktereho-obdivuje-Madeleine-Albrightova-tam-vyznaval-podporu-Ani-nechtejte-vedet-komu-396545 Německý novinář připomíná zprávu, kterou mainstream ignoruje: USA vytvořili ISIS http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/6541-nemecky-novinar-pripomina-zpravu-kterou-mainstream-ign oruje-usa-vytvorili-isis Německý novinář Ken Jebsen ve svém. 5ti minutovém komentáři připomíná nedávnou zprávu Judicial Watch o odtajněných dokumentech, které potvrzují, že Spojené státy americké již od r. 2012 podporovaly vytvoření Islámského státu za účelem oslabení Íránu a pozice Bašára Asada v Sýrii.

barracuda.sro ( 11. listopadu 2015 20:16 )

Islámský prasovepře je potřeba vyhladit z povrchu zemského.

Zobrazit celou diskusi