Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Putin vystrkuje drápy: Rusko vyvíjí útočný systém, který nic nezastaví

Rusko chystá nebezpečné věci... (ilustrační foto)
 (Autor: Profimedia.cz)
Autor: bru/ČTK - 
10. listopadu 2015
19:36

Rusko vyvine útočný systém, který bude schopen proniknout jakoukoli protiraketovou obranou. Dnes to na jednání o rozvoji ruských ozbrojených sil prohlásil Vladimir Putin. Moskva dlouhodobě protestuje proti budování protiraketového štítu USA, protože podle Ruska naruší rovnováhu mezi oběma velmocemi.

"Budeme také pracovat na protiraketové obraně, ale v první fázi, jak jsme při mnoha příležitostech řekli, budeme pracovat na útočném systému schopném proniknout jakýmkoli protiraketovým deštníkem," řekl podle agentury TASS ruský prezident.

Za poslední tři roky ruští zbrojaři podle Putina postavili a otestovali nadějné systémy, které jsou schopné plnit bojové úkoly i v oblastech chráněných mnohaúrovňovou protiraketovou obranou. "Takové systémy jsou od letošního roku zařazovány do výzbroje," dodal podle agentury AP prezident bez dalších podrobností.

Putin letos v červnu u příležitosti zahájení výstavy a konference o vojenské technice Armija-2015 v Kubince u Moskvy prohlásil, že ruský jaderný arzenál do konce roku posílí více než 40 nových mezikontinentálních střel schopných proniknout jakoukoli protiraketovou obranou.

Ruský prezident dnes připomněl, že Washington v obhajobě především evropské části protiraketové obrany prohlašuje, že má sloužit proti případné hrozbě íránských střel. Podle Moskvy ale možné nebezpečí z Teheránu pominulo, neboť Írán se dohodl s mezinárodním společenstvím na budoucnosti svého jaderného programu.

"Odkazy na hrozbu jaderného raketového útoku z Íránu a KLDR sloužily jen jako zástěrka skutečných plánů a skutečných úkolů, kterými jsou neutralizace nukleárního potenciálu jiných jaderných mocností, obzvláště Ruska," uvedl Putin.

stanislavpolacek ( 11. listopadu 2015 19:27 )

Jediná zpráva dnes která mě potěšila konečně se našel někdo kdo si nesedne na pr*el před USA a EU.

villi ( 11. listopadu 2015 04:03 )

FAŠISTICKÉ S.V.I.N.Ě ! EU +USA PODMAŇUJÍCÍ SI CELÝ SVĚT POTŘEBUJE POŘÁDNÝ RUDÝ BIČ,KTERÝ JE ZNOVA NAUČÍ CO SE PATŘÍ FAŠISTŮM !!!

byvalyvoliccssd4 ( 10. listopadu 2015 23:43 )

Putin potřebuje rozpoutat světovou válkum od které si slibuje ovládnutí světa nebo alespoň obnovení říše v hranicích bývalého SSSR.

dzelo ( 10. listopadu 2015 20:11 )

To je moc dobře přece musí někdo těm emerickým podrazákům utnout tipec!

villi ( 10. listopadu 2015 19:49 )

TO JE MOC DOBŘE !!! NA AMERICKÉ OTROKÁŘE TŘEBA POŘÁDNÝ RUSKÝ BIČ A ŠVIHAT JE PO PYSKU !!!

Zobrazit celou diskusi