Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tucet aut v Americe „propadlo peklu“. Parkoviště se bez varování změnilo v jámu

Autor: mb - 
9. listopadu 2015
09:23

Obyvatelé města Meridian v americkém státě Mississippi zažili hrůzyplný zážitek. Země se náhle „otevřela” a během pár vteřin pohltila zaparkovaná auta před restaurací. Začal boj o život, lidé v panice utíkali co nejdále od „pekelné jámy”.

„Byli jsme v restauraci ani ne tři minuty, když jsme náhle uslyšeli obrovský hluk, znělo to jako výbuch,“ prozradila zákaznice restaurace Gwendolyn Fikes. Další svědek Noah Mattis její slova potvrzuje: „Událo se to neskutečně rychle a bez varování. Jeden ze zaměstnanců zařval ‚zemětřesení‘. Všichni zpanikařili, lidé hodili příbory na zem a každý sprintoval ven z budovy.“

Venku lidé spatřili obraz zkázy. Parkoviště zhyzdila „jizva“ delší než fotbalové hřiště, která byla pět metrů hluboká a 11 metrů široká. Díra pohltila nejméně 12 aut, jako zázrakem nikdo nepřišel o život ani nebyl zraněn.

Na místo okamžitě dorazili záchranáři a začali podivnou jámu zkoumat. Zatím převládá teorie, že došlo ke zřícení podzemní kanalizační roury a následnému sesuvu půdy. Přesnou příčinu havárie však ustanoví až další vyšetřování.

bre-burda ( 9. listopadu 2015 10:01 )

Došlo k propadnutí klenby podzemního liniového objektu. Na začátku propadu je ono zaklenutí krásně vidět. Někdo asi nepočítal, že nahoře bude parkoviště s naloženými auťáky. Nebo někdo zřídil parking a nezjistil si, co mu pod ním vede. Běžný šlendrián, kterého je spousta i u nás.

Zobrazit celou diskusi