Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mrtví dovolenkáři z ruského letu: Jedni byli ohořelí, druzí rozlámaní

Autor: ČTK, mb - 
3. listopadu 2015
15:59

Do Petrohradu dorazila první těla obětí tragického letu 7K9268 ruských aerolinií Kogalymavia. Zemřelo při něm 224 lidí a experti už stanovili příčinu smrti těch pasažérů, které mohli prozkoumat. Část z nich uhořela, druhá polovina cestujících měla zlámané lebky, hrudní koše a další části těla.

Patologové pracovně rozdělili mrtvé na dvě skupiny. Ti, kteří seděli v zadní části letadla, zemřeli v důsledku exploze – utrpěli až 90 procent popálenin. V jejich případě nastala smrt prakticky okamžitě.

Druhou část čekala daleko horší smrt. Někteří zemřeli v důsledku šoku, jiní zemřeli v důsledku prudké ztráty krve a další pro změnu utrpěli těžké zlomeniny pánví, hrudního koše a lebky.

Zprávu přinesla ruská média, ale zatím není oficiálně potvrzena. Nicméně závěry expertů by se shodovaly s teorií, že na palubě letadla zřejmě došlo k výbuchu a stroj se rozlomil na dvě části. Exploze se měla odehrát v zadní části, přední trup letadla pak kolmo padal k zemi. Spekuluje se o technické závadě i teroristickém útoku.

Havárie Airbusu A321 ruské společnosti Kogalymavia je označována za nejhorší katastrofu v dějinách ruského letectví. Sobotní zkázu stroje, který mířil s ruskými turisty z Egypta do Petrohradu, nepřežil nikdo z 224 lidí na palubě, příčiny tragédie stále nejsou známé.

y1xcvbnm ( 3. listopadu 2015 16:53 )

to je hnus jak napíší v Blesku titulek, kde je nějaká úcta k mrtvým!!!!! Dovolenkáři ohořelí, dovolenkáři rozlámaní, zamyslete se trochu nad sebou.

Zobrazit celou diskusi