Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Šílené video: Parašutistovi se zasekla kombinéza ve dveřích, půl hodiny visel z letadla

Autor: lm - 
3. listopadu 2015
22:32

Půl hodiny hrůzy! Přesně tu si prožil zkušený parašutista, kterému se při seskoku zasekla kombinéza ve dveřích letadla. Ve výšce tří kilometrů nad zemí tak zůstal bezvládně viset z letounu a nedařilo se mu uvolnit.

Fernando Eliseo Gava je zkušeným peruánským parašutistou, který má za sebou více než tisíc seskoků. Ten před dvěma týdny se mu ale málem stal osudným. Při seskoku z výšky 3000 metrů se totiž zasekl a zůstal viset z letadla.

Zkušenému parašutistovi se zasekla kombinéza ve dveřích letadla a nemohl se uvolnit. Gava visel z letadla dlouhých 30 minut, než se mu podařilo kus kombinézy odřezat zahnutým nožem, který u sebe měl. „Odřezat kombinézu parašutistickým zahnutým nožem bylo velmi složité vzhledem k tomu, že visel hlavou dolů,“ uvedl jeho kolega Maurice Nathey, který incident také natočil.

Tím pro parašutistu ale horor neskončil. Vzhledem k tomu, že se z letadla dostal v poměrně nízké výšce a nemohl použít normální padák, musel se ještě nějak bezpečně dostat na zem. K tomu nakonec musel použít náhradní padák. Když konečně přistál, byl viditelně otřesený.

Nadšenec se svým koníčkem ale neseknul. „Byl znovu skákat další víkend,“ dodal jeho kolega.

Video Parašutistovi se zasekla kombinéza ve dveřích letadla, visel z něho půl hodiny. - YouTube
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi