Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Maminka poslala Krejčířovi do basy milion! Ženu, která peníze pašovala, chytila policie

Autor: ČTK, lm - 
3. listopadu 2015
13:47

Naděžda Krejčířová se zoufale snaží dostat syna Radovana z basy! Podle jihoafrického serveru SABC News mu poslala do JAR přes milion korun. Policie následně zadržela ženu, která peníze vybrala a měla mu je doručit.

Sedmatřicetiletou ženu zadržela policie v pátek v johannesburské čtvrti Bedfordview přímo v okamžiku, kdy z banky vybírala 600.000 jihoafrických randů (1,1 milionu Kč). Peníze údajně na účet z Česka poslala Naděžda Krejčířová a zadržená žena je měla po vyzvednutí předat jejímu vězněnému synovi. Instrukce, jak postupovat, jí prý dala přítelkyně Krejčířova syna Denise, Marlene Nezarová, která se však nyní, podle policie, se zbytkem Krejčířovi rodiny nachází v Polsku.

Policejní mluvčí Solomon Makgale zadržení ženy potvrdil s tím, že v uplynulých dnech několikrát na různých pobočkách vyzvedla stovky tisíc randů. Zaměstnancům peněžního ústavu to bylo podezřelé, a proto prý věc oznámili policii. Žena bude podle Makgaleho obviněna z podvodu a praní špinavých peněz.

Pokus o útěk, nebo finanční problémy?

Krejčíř podle jihoafrické policie plánoval již několik útěků z vězení. Na konci září vězeňská služba informovala, že překazila jeden z nich. V cele u něj nalezla pistoli, nůž a několik mobilních telefonů. Před týdnem ve věznici Zonderwater, kde Krejčíř pobývá, zadrželi ženu, která se mu pokusila v botě propašovat do vězení mobilní telefon.

Podle serveru IOL nemusí ale podezřelá transakce souviset jen s možným pokusem o útěk z vězení, ale i s celkově špatnou finanční situací Radovana Krejčíře. Minulý týden se Čech údajně kvůli nedostatku peněz vzdal služeb své dlouhodobé právničky Annelene van den Heeverové. Peníze mu prý chybí i na zaplacení dalších právních zástupců.

Veškerý Krejčířův majetek v JAR, včetně dvou domů, patří od loňska jihoafrické daňové správě, která chce z jeho dražby uhradit údajné nedoplatky českého občana na daních.

Soud uznal Krejčíře vinným z únosu a mučení Bhekiho Lukheleho, bratra drogového dealera, který zmizel i s 25 kilogramy pervitinu určeného pro Krejčíře. Krejčíř v minulosti vinu opakovaně odmítl. Jedná se o jeho první odsouzení v JAR, kde je obžalován hned v několika různých případech, v nichž jde mimo jiné o vraždy. Výši trestu má soud oznámit mezi 17. a 19. listopadem.

ellenic ( 6. listopadu 2015 19:23 )

mirkazam Možná to budou nějaké synkem odkloněné milionky .

qwerty1805 ( 3. listopadu 2015 17:10 )

jeho matka má skutečně tiskárnu nebo měla

defakto ( 3. listopadu 2015 17:07 )

... na co to potřebuje ? ... no předse na úplatky , bud aby se dostal brzy ven , anebo aby měl "zvláštní" zacházení od bachařů .

xena1 ( 3. listopadu 2015 17:07 )

Měl všechno, chtěl víc - je tam, kde si zaslouží.

mirkazam ( 3. listopadu 2015 17:02 )

Mamina má zjevně doma tiskárnu....

Zobrazit celou diskusi