Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nové nařízení Islámského státu: Pryč se všemi gynekology

Autor: mb - 
3. listopadu 2015
05:15

Islámský stát údajně nařídil ve městě Rakka uzavření všech gynekologických center, kde slouží doktoři. Ošetřování pacientek muži-gynekology je dle džihádistů proti islámu. Ve městě ovšem není dostatek žen-gynekoložek a nařízení z minulého týdne tak tvrdě dopadne na všechny ženy ve městě.

„Hodně doktorů už opustilo město. Hlavně gynekologové, kterým zakázali praktikovat jejich profesi a vyhrožovali jim smrtí,“ řekl britským médiím Abu Mohamed z organizace Syrian Observatory for Human Rights (Syrská observatoř pro lidská práva, pozn. red.).

Muž jako poslední v řadě

Islámský stát nařídil zavření klinik, protože ošetřování žen muži je proti islámu. Ostatně, nejedná se o výstřelek džihádistů. Podle muslimských kleriků by měla muslimku ošetřovat ideálně žena-muslimka, až pak nevěřící žena a pouze pokud není zbytí, může nastoupit doktor-gynekolog za podmínky, že bude přítomen manžel ženy.

Podobné případy „střetu kultur“ jsou známy i z Evropy, konkrétně z Francie, která má největší muslimskou menšinu v Evropě (zhruba osm procent populace). Čas od času francouzská média rozvíří zpráva o rozhořčeném muslimovi, který nesouhlasil s tím, aby jeho ženu prohlížel doktor-muž.

Před několika lety například řidič náklaďáku Ben Moussa vtrhl na porodní sál nemocnice v Paříži a zmlátil Dr. Jeana-Francoise Ouryho, který se zrovna věnoval jeho ženě po komplikovaném porodu. Pořádek zjednala až přivolaná policie… Důvod? Ben Moussa výslovně požádal o ženu-lékařku a cítil se jednáním nemocnice „podveden“.

Znásilňování dětí

Nařízení Islámské státu ovšem negativně zasáhne i malé dívky, džihádisté si totiž berou „za ženy“ i devítileté děti. „Viděl jsem holčičky, které hrozně krvácely z genitálií. Některé ani neví, co to vlastně sex je, a když přišly na kliniku, hrály si se svými panenkami,“ prozradil britským médiím již před časem lékař, který v Racce působil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

taktone ( 25. prosince 2017 00:32 )

jsou to pedofilové a do pekla s Alláhem i tím jejich mohamedem

pospice ( 19. prosince 2017 08:46 )

zakázala bych všechna náboženství kdo chce ať se modlí doma a neobtěžuje s tím ostatní já taky věřím ale nikdy by mě nenapadlo to někomu vnucovat

kryssa ( 15. prosince 2017 13:28 )

Přesně tak. Je to lidská zvěř. A kdo by se takto choval tak popravit. Jiný trest pro ně neexistuje protože oni jiný trest neuznávají. A tak jako Maďarsko tak i my bychom neměli brát ani jednu černou opici

zidoniusek ( 2. září 2017 17:06 )

napište to největšímu americkému zaprodanci a pomatené germánce

ivan604 ( 12. března 2017 11:48 )

Islamisti nejsou lidi, přeto že tak vypadají ! Jsou to velmi nebezpečná a zákeřná zvířata, která je nutno v rámci přežití Evropy a bílé rasy vyhubit !

Zobrazit celou diskusi