Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češi po nouzovém přistání oslavují život: „Pravý motor byl komplet v ha*zlu!“

Autor: lm - 
2. listopadu 2015
10:30

Podruhé se narodili! Tak cestující popisují let airbusem ČSA, který musel v neděli nouzově přistát v Amsterdamu. Asi stovka cestujících po přistání slavila, že jsou ještě naživu.

Airbus ČSA směřující v neděli večer z Amsterdamu do Prahy měl problém s pravým motorem. Letoun se musel vrátit a nouzově přistát na amsterdamském letišti Schiphol.

Cestující si během této příhody prožili krušné chvíle. „Právě jsme ještě s cca 100 lidmi přežili nouzové přistání bez motoru. 20 minut po startu rána, klesání, hlasité zvuky, v letadle panika, pravý motor komplet v ha*zlu a pak jen modlení,“ popsal jeden z nich, Peter Ludwig na svém Facebooku. Po přistání tak pasažéři zcela zaslouženě slavili. „Jsme teď na zemi a muzikanti začali spontánně hrát a lidé tančí a někteří pláčou štěstím. Znovu jsme se narodili,“ dodal Ludwig a pochválil piloty.

K pochvalám posádky airbusu se připojil i další cestující, zástupce ředitele Ústavu mezinárodních vztahů v Praze Michal Kořan. Na svém twitterovém účtu je ocenil za bezpečné přistání jen s jedním motorem. Podle něj se pravý motor vzňal.

Letadlo nyní zkoumají technici, kvůli čemuž byl zrušen i dnešní let z Prahy do Amsterdamu v 8:20.

Právě jsme ještě s cca 100 lidmi přežili nouzové přistání bez motoru. 20 minut po startu rána, klesání, hlasité zvuky v...

Posted by Petr Ludwig on 1. listopad 2015

petrusaa ( 2. listopadu 2015 20:21 )

Boeing 767 je důkladnější,má i manuální lanovody,tedy spolehlivější,proti bombě ovšem nechrání nic,ale i tomto případě má větší šanci

petrusaa ( 2. listopadu 2015 20:14 )

nějak často ty Airbusy padají,jeden nad Sinají z Egypta a druhý málem v Amsterdamu

egyptanka ( 2. listopadu 2015 16:42 )

Připojuji se.

egyptanka ( 2. listopadu 2015 16:38 )

Gratuluji všem a děkuji pilotní posádce. Jste skvělííííí!!!

xxxx678 ( 2. listopadu 2015 14:54 )

Co jiného napsat,viď...tak už si dávej pozor a piš hezky...ať mi děláš radost

Zobrazit celou diskusi