Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladí manželé zahynuli při pádu ruského airbusu: Do Egypta odletěli slavit 1. výročí!

Autor: shp, ČTK, abu - 
1. listopadu 2015
13:57

Byli mladí, zamilovaní a k oslavě své lásky si vybrali exotický Egypt. Netušili, že jejich výlet do slunné země bude ten poslední. Jelena Rodina, která by v neděli oslavila 35. narozeniny, vyrazila s manželem do země, aby oslavili první výročí svého manželství. Bohužel se stalo jejich posledním.

Jelena Rodina vyrazila se svým milovaným manželem do letoviska Šarm aš-Šajch, aby si společně užili krásné egyptské pláže a slunné počasí. Byť se dovolená povedla, návrat dopadl tragicky. Airbus A321 se domů nedostal, zřítil se nad sinajskou pouští.

Jelena tak oslavila se svým chotěm lásku, která je spojovala, ale jejich manželství tím skončilo. Nikdy neměli děti, nedočkají se dalšího výročí a jejich příbuzným nezbylo nic jiného než oči pro pláč. Jelena i manžel zemřeli, nikdo z 224 cestujících totiž nepřežil.

Airbus A321 ruské společnosti Kogalymavia (Metrojet) se zřítil krátce po startu z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch. Na jeho palubě bylo více než 200 ruských cestujících a několik Ukrajinců, stroj mířil do Petrohradu. Ve výšce přes 9144 metrů náhle začal prudce klesat a poté letoví dispečeři s letounem ztratili spojení.

Egyptští představitelé v sobotu sdělili, že kapitán si krátce před ztrátou spojení stěžoval dispečerům na selhání komunikačních systémů stroje a žádal o nouzové přistání. Egyptský ministr civilního letectví Husan Kamal ale podle BBC poté řekl, že na palubě letu nic neukazovalo na nějaký problém.

Skupina místních islámských radikálů, kteří se hlásí k Islámskému státu, v sobotu uvedla, že letoun sestřelila. Ministr Sokolov to odmítl jako „ničím nepodložené tvrzení.

Také odborníci soudí, že islamisté nemají zbraně k zasažení letounu v takové výšce. Kloní se podle agentur především k dvěma hypotézám, a to že neštěstí způsobila technická závada nebo výbuch bomby ukryté v letadle.

 

 

 

vi3ol ( 1. listopadu 2015 17:47 )

Chápu to dobře, že ten výlet byl pro ně poslední?

xcarodejka ( 1. listopadu 2015 16:49 )

ale to je blvár. Podobně jako porno podporuje ty nejnižší pudy člověka.....

fantom88 ( 1. listopadu 2015 16:48 )

prý "nechutné" - ale hltáš to, co? Tak to nečti, když ti to vadí. Bulvár prostě o takových věcech píše. Pokud ti to vadí, kupuj si třeba Literární noviny

vi3ol ( 1. listopadu 2015 16:03 )

Pro kretény.. ten výlet byl pro ně poslední..

fandimhokeji1 ( 1. listopadu 2015 15:17 )

Nechte toho. Jde o vážnou věc. Je to neštěstí a jestli se tímhle někdo baví, tak je totální vůl a doufám, že na něj také dojde.

Zobrazit celou diskusi