Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Devítiletému autistovi pomohlo konopí: Po dvou dnech poprvé v životě promluvil!

Autor: lm - 
1. listopadu 2015
20:43

Kalel Santiago (9) z Portorika nemá zrovna jednoduché dětství. Ještě jako desetiměsíčnímu chlapci mu lékaři diagnostikovali rakovinu. Jen co zákeřnou nemoc porazil, přišla další rána. Podle doktorů chlapec nikdy neměl mluvit. Rodiče to ale nevzdali a nasadili mu konopnou léčbu. A pak se stal zázrak!

Tehdy desetiměsíčnímu Kalelovi doktoři diagnostikovali neuroblastom, tedy zhoubný nádor, který se objevuje v ranném věku. Chlapec s rakovinou bojoval déle než dva roky, během kterých absolvoval operace, chemoterapii a radioterapii. Pak ale doktoři vyřkli další ortel: chlapec trpí těžkou formou autismu a nikdy nepromluví.

Zoufalí rodiče se snažili pro svého syna udělat co nejvíce. Zkusili různé školky, dlouhodobé terapie a kurzy, ale nic nepomohlo. Pak ale narazili na přelomovou léčbu, která změnila jejich životy. Tím zázrakem byl konopný výtažek, bohatý na kanabidiol (CDB), který má na rozdíl od Tetrahydrocannabinolu (THC) léčebné účinky. Podle neověřených studií CDB dramaticky pomáhá zmírnit symptomy autismu a epilepsie.

Rodiče začali svému synovi konopný výtažek podávat dvakrát denně a výsledek byl prý úžasný. Kalel totiž začal už po dvou dnech mluvit! „Překvapil nás ve škole, když začal říkat samohlásky A-E-I-O-U. To promluvil poprvé,“ popsal serveru Yahoo News pyšný tatínek Abiel. „Ani si neumíte představit, jak s námi cloumaly emoce, když jsme poprvé uslyšeli jeho hlas. Bylo to úžasné. Učitel to nahrál a poslal to mé manželce i mně. Jediné, co jsme předtím udělali, bylo, že jsme mu podávali CDB,“ dodal s tím, že chlapec se naučil první slova.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

turbohardcore ( 2. listopadu 2015 14:06 )

nic proti, ale výtažek z thc to vážně není, jen jeden z mnoha cannabinoidů mimochodem thc léčí rakovinu, lupénku a desítky dalších neduhů, nejlépe fungují kanabinoidy spolu, odděleně mnohem méně...

almr ( 1. listopadu 2015 22:00 )

Kalel totiž začal už po dvou dnech mluvit! "Překvapil nás ve škole, když začal říkat souhlásky A-E-I-O-U. Ještě ,že nezačal říkat samohlásky podle Plesku by to bylo b,c,d atd

rodrigues ( 1. listopadu 2015 21:26 )

Tím zázrakem byl konopný olej, bohatý na kanabidiol (CD, který má na rozdíl od Tetrahydrocannabinolu (THC) léčebné účinky Co je to zase za blábol...již samotné THC má léčebné účinky, jen s průvodními, pro někoho nežádoucími vlivy. CDB je jen výtažek z THC.

Zobrazit celou diskusi