David se s malou dcerkou kolem poledne vydal na nákupy. Když se vrátili, začal vykládat nákup z auta a děvčátko pobíhalo po dvoře. Během chvilky se ale malá Vivien vzdálila. „Maličká se asi rozběhla za pejskem, kterého měla velmi ráda. Najednou nikde nebyla. David ji hledal všude, našel ji podle mikiny, kterou uviděl ve vodě,“ popsala Novému Času Davidova zdrcená teta.

Malou Vivien našli pár metrů od domu, bohužel bez známek života. Ležela tváří ve vodě, v asi 30 centimetrů hluboké louži. David s tetou holčičku začali ihned oživovat, na pomoc jim přispěchala i zdravotní sestra z nedalekého domova důchodců. Roční holčičku se ale nakonec nepodařilo zachránit ani přivolaným záchranářům. „Na místě zasahovaly dvě posádky záchranářů. Dítě se snažili oživovat téměř dvě hodiny. Bohužel bezúspěšně,“ řekla televizi JOJ mluvčí záchranné skupiny Falck Alena Lacyková – Krčová.

Mladý tatínek se po tragédii psychicky zhroutil. „Svou dceru zbožňoval, říkal jí ‚moje šikulka‘. Byla hodně šikovná, velmi rychle běhala,“ uvedla teta. „Stále si myslí, že jeho Vivi žije. Čeká, kdy přijde domů,“ dodala smutně.

Okolnosti neštěstí policie vyšetřuje. Přesnou příčinu smrti dívky určí až nařízená pitva.

Video
Video se připravuje ...

Šestnáctiměsíční Vivien se utopila v kaluži vody. TV JOJ

Fotogalerie
6 fotografií