Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Američan přišel kvůli rakovině o nohu: Jeho smysl pro humor vás rozesměje

Autor: lm - 
29. října 2015
05:45

Od tohoto Američana bychom se mohli všichni učit. Josh Sundquist (31) přišel v devíti letech kvůli rakovině o nohu, ale to ho rozhodně nezastavilo! Nejen že se stal profesionálním sportovcem, ale navíc má i obrovský smysl pro humor.

Halloween, neboli předvečer všech svatých, je pro anglosaské země oblíbeným svátkem, při kterém se lidé převlékají do různorodých kostýmů. Josh Sundquist se při této příležitosti rozhodl, že nebude svou vadu skrývat, ba naopak z ní udělá svou přednost!

Už pátým rokem se Američan obléká do kostýmů, které mu jsou šité na míru. V roce 2010 Josh šel za Perníčka z filmu Shrek, kterému zlý lord ukousl jednu nohu. V roce 2013 Josh předváděl plameňáka, přičemž jeho noha představovala hlavu ptáka. A o rok později se převlékl za panáčka ze stolního fotbálku. Další jeho nápadité kostýmy naleznete v galerii.

Josh přišel o nohu v devíti letech poté, co mu lékaři diagnostikovali Ewingův sarkom (zhoubný nádor v kosti). Američan toho ale i přesto zvládl více, než někteří za celý život. Od sedmnácti let se věnoval profesionálně sportu a dokonce závodil na paralympiádě. Teď dává motivační přednášky a přispívá do různých novin a magazínů. O svém životě dokonce napsal knihu.

stanislavpolacek ( 29. října 2015 06:53 )

Takových je víc co přišly o nohu, ale to neznamená že sebe budu dělat kašpara jako on. Ale protože to je Američan tak to je hrdina kterého nic v životě nemůže rozházet, a proto třikrát sláva hrdinovi.

Zobrazit celou diskusi