Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ruský voják v Sýrii spáchal sebevraždu. „Nesmysl,“ tvrdí rodina

Autor: ČTK, mb - 
27. října 2015
15:25

V Sýrii zemřel ruský voják Vadim Kostěnko a je prvním potvrzeným mrtvým vojákem od konce září, kdy Rusko vstoupilo do syrských bojů. Tvrdí to aspoň ruské ministerstvo obrany, podle kterého Kostěnko spáchal sebevraždu. V tom smyslu byla informována také jeho rodina. Otec ani matka devatenáctiletého vojáka nevěří, že si jejich syn sáhl na život.

„Verzi o sebevraždě nikdy neuvěřím,“ řekla matka Světlana. Hovořila prý se synem v sobotu, což je podle armády den jeho smrti. „Mluvili jsme spolu každý den telefonicky asi půl hodiny. V sobotu byl veselý, šťastný a smál se,“ řekla matka.

Sebevražda kvůli dívce?

Otec Alexandr řekl, že podle oficiální zprávy se Vadim zabil kvůli dívce. „To by nikdy neudělal, znám svého syna opravdu dobře,“ řekl otec. Ani Vadimova sestra a teta nevěří verzi o sebevraždě. Vadim se prý chtěl se svou přítelkyní oženit, údajně si dobře rozuměli a Vadim v létě dívku představil rodině.

Kostěnko byl členem technického personálu. Smlouvu s armádou podepsal 20. června a do Sýrie odletěl 14. září. Rodina se to prý dověděla, až když syn byl v Sýrii. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov (48) řekl novinářům, že o smrti ruského občana v Sýrii nemá informace.

První ruská smrt v Sýrii?

Kostěnko je podle Reuters první potvrzenou ruskou obětí v Sýrii. Občané Ruska vojenské operace ruské armády podle průzkumů podporují, souhlasí s nimi 70 procent dotázaných. Rusko do bojů zapojilo pouze letectvo, nikoli pozemní jednotky. To je dle prezidenta Putina (63) „vyloučené“.

turan ( 27. října 2015 16:04 )

To je dle prezidenta Putina (63) „vyloučené“. V neveríte Adolfu Putlerovi?

Zobrazit celou diskusi